Magyar lett az év fotója a National Geographicnál

Magyar lett az év fotója a National Geographicnál

 

Újabb világhírt szerzett magának a Széchenyi fürdő: a National Geographic tudományos magazin fotópályázatán az első helyen végzett az ikonikus helyről készült fénykép. A hasonló megjelenések miatt is egyre több a vendég a termálfürdőkben. A fővárosban már most látszik: jóval forgalmasabb évet zárhatnak, mint tavaly. Ezzel párhuzamosan a bevételek is emelkedtek.

Alig néhány fokos a levegő, a medencében pedig 38 fokos a termálvíz. A gőzölgő víztükör egyedi ismertetőjele a Széchenyi fürdőnek télen. A különleges látvány egy szingapúri fotóst és egy világhírű ismeretterjesztő magazin zsűrijét is megfogta. A fürdőről készült ködös fénykép – több ezer képet megelőzve – az első helyen végzett a National Geographic fotópályázatán. A felvétel azóta az egész világot bejárta.

Hírdetés

A téli időszakban különösen sokan választják a Széchenyi fürdőt. Átlagosan több mint 4 ezren kapcsolódnak ki ilyenkor naponta a városligeti strandon. Sok a magyar fürdőző is, de a vendégek többsége külföldi.

A fővárosi fürdőkben nemcsak most, év végén vannak többen. Az egész éves forgalmon látszik a növekedés: a tavalyi látogatószámot már meghaladták. Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója a Duna Híradónak elmondta: nagyon jó évet zártak, volt olyan hónap, amikor 20 százalékkal haladta meg a vendégforgalom az egy évvel korábbit.

A forgalommal párhuzamosan a bevételek is nőnek. A Magyar Fürdőszövetség számításai szerint idén az országban átlagosan 2-3 százalékkal nagyobb nyereséget érhetnek el a fürdők. Ebben nagy szerepe van a SZÉP-kártyának is – hívta fel a figyelmet Juhász Szabolcs, a szövetség főtitkára, aki szerint 15 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak a kártyákkal. A főtitkár hozzátette: jövőre további 5-8 százalékkal emelkedhet a SZÉP-kártyák forgalma a fürdőkben.

(Forrás: MTVA, Duna Híradó, Híradó.hu, National Geographic)


Forrás:veddamagyart.info
Tovább a cikkre »