Magyar Kupa – Négy között a másodosztályú Budafok

Egyedüli másodosztályú csapatként a Budafok bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában: az NB II-es gárda szerdán hazai pályán a Kisvárdát győzte le 2-0-ra.

A Budafok ezzel beállította története legjobb szereplését a sorozatban, a 2016/17-es idényben a Ferencvárossal szemben búcsúzott az elődöntőben.

    Magyar Kupa, negyeddöntő:

Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
—————————————————
Budafoki MTE Sporttelep, v.: Zimmermann

    gólszerzők: Nándori (9.), Beke (45)

    sárga lap: Soltész (15.), Adorján (26.), illetve Leoni (73.)

    Budafoki MTE:
    ————-
Gundel-Takács B. – Fótyik, Jagodics, Horgosi – Kalmár O. (Bakti, 80.), Soltész, Adorján, Nándori (Sós M., 66.), Bíró (Marfitics, a szünetben) – Németh M. (Horváth O., 62.), Beke (Györgyi, 80.)

Hírdetés

    Kisvárda Master Good:
    ———————
Petkovic – Alic (Leoni, 62.), Kovacic, Vranjanin, Hej (Camaj, a szünetben) – Melynik, Lucas (Mesanovic, a szünetben) – Vida (Karabeljov, a szünetben), Spasic (Ilievski, 66.), Navrátil – Makowski

A másodosztályú együttes kezdte jobban az összecsapást, kisvárdai hibát kihasználva gyorsan vezetést szerzett. Mátyus János csapata magabiztosan őrizte egygólos előnyét, ráadásul a legjobbkor, pont a szünet előtt meg is duplázta.
   
A fordulást követően sem változott a játék képe, az első komolyabb vendéghelyzetre a 76. percig kellett várni. A hajrában még Mátyus borzolta kicsit a vendégek idegeit az oldalvonal mellett azzal, hogy elengedte lába között a kiguruló labdát, de kis kakaskodás után folytatódott a játék, a Budafok pedig magabiztosan jutott a legjobb négy közé.
   
A Budafok vezetősége a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közbenjárásával a találkozó teljes bevételét a Szíriát megrázó tragikus földrengés károsultjainak adományozza.

Később:

Paksi FC-Vasas FC 20.00

Kedden játszották:

Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)

Csütörtökön játsszák:

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 20.00

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.    


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »