Magyar Közösségi Ház avatóünnepsége a Felvidéken

Magyar Közösségi Ház avatóünnepsége a Felvidéken

Ünnepélyes keretek között átadták a magyar állam támogatásával, a napokban elkészült, új Magyar Közösségi Házat. Az eseményre ellátogatott és beszédet mondott Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A rendezvényen részt vett több felvidéki magyar szervezet vezetője, környékbeli polgármesterek, hagyományőrzők valamint a Magyar Turán Alapítvány küldöttsége, Bíró András Zsolt elnök vezetésével.

A Magyar-Turán Alapítvány küldöttsége, középpen kezet fog: Kopecsni Gábor a Felföldi Dalia Szövetség elnöke és Bíró András Zsolt a Magyar-Turán Alapítvány elnöke

A Magyar Közösségi Ház tulajdonosa a Felföldi Dalia Szövetség, amely magas szinten foglalkozik a hagyományos magyar harcművészet kutatásával és művelésével a Felvidéken, de tevékenysége és kapcsolatai kiterjednek a Kárpát-medence minden régiójára. A Felföldi Dalia Szövetség szoros együttműködésben áll a Magyar-Turán Szövetség által létrehozott Magyar Köböre és Hagyományos Sportok Szövetségével. Kopecsni Gábor harcművész, néprajzi adatgyűjtő a Felföldi Dalia Szövetség elnöke, a Magyar-Turán Szövetség egyik alapító tagja, fáradhatatlanul dolgozik immár hosszú évek óta a hagyományos magyar harci hagyományok gyűjtésén, rendszerezésén és színvonalas bemutatásán. A felvidéki magyar hagyományőrzés és utánpótlás képzés egyik legkiemelkedőbb alakja.

A házavató ünnepségen részt vett Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

A Magyar Közösségi Ház helyszín ad minden olyan törekvésnek, ami a magyar nemzeti kultúrához kapcsolódik a hagyományőrzés terén, valamint a magyar népi kultúra részét képezi, beleértve a magyar szellemi örökség legkülönbözőbb területeit is. A Felföldi Dalia Szövetség harcművészeti tevékenységből kifolyólag képzéseknek, táboroknak, sporteseményeknek, sportrendezvényeknek is helyet ad majd az új Közösségi Ház amelyhez egy edzőcsarnok is tartozik, egy tekintélyes méretű udvarral. A Felföldi Dalia Szövetség a felvidéki és az anyaországi magyar hagyományőrzők mellett a keleti rokonnépeinkkel (hun és türk tudatú nemzetek) is kapcsolatot tart fenn, valamint részt vesz a Magyar Turán Szövetség munkájában, erősítve a Kárpát-medencei magyar összefogást. A jövőben szeretettel várunk minden érdeklődőt a gömörpéterfalai Magyar Közösségi Ház meghirdetett programjain.

Hírdetés

Házavató ünnepség

A Magyar Közösségi Ház egyik szobája

Felföldi Daliák

 

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »