Magyar katonai gép is szállít fegyvereket és rakétákat Ukrajnának

Magyar katonai gép is szállít fegyvereket és rakétákat Ukrajnának

A Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C-17 repülőgépe 50 darab német Panzerfaust-3 páncéltörőt 200 rakétával, 400 darab Stinger légvédelmi rakétát szállít Hollandiából Ukrajnának. A rakétákon felül 100 darab mesterlövész puskát, azokhoz 30 ezer töltényt, valamint két aknakereső tengeri búvárhajót is visz a gép.

A holland védelmi minisztérium ezt a szállítmányt közzétette Twitter-oldalán is, ahol jól látható a magyar felségjelzésű gép.

De 50 Panzerfaust 3-antitankwapens (+400 raketten), 100 scherpschuttersgeweren (+30.000 stuks munitie) en de 200 Stinger luchtdoelraketten zijn op weg naar Oekraïne. Aan boord zijn ook twee detectierobots voor (zee)mijnopsporing. #StandWithUkraine https://t.co/c7VrNtJdU4 pic.twitter.com/2DgfJyKCJi

Hírdetés

— Ministerie van Defensie (@Defensie) February 27, 2022

A bejegyzést Dúró Dóra osztotta meg Facebook-oldalán, és bejelentette március 15-én tiltakozni fognak a Nemzeti Múzeum mellett, mert „ellenzik a Magyar Honvédség külföldi megszállásokban való részvételét idegen érdekek szolgálatában”.

Mint az korábban már kiderült, Lengyelország lesz az uniós fegyverszállítások logisztikai központja, így feltételezhető, hogy a fegyvereket és rakétákat először oda szállítják.

Magyarország eddig nem ajánlott fel fegyverszállítmányt Ukrajna számára, Orbán Viktor szerint pedig Magyarország, ha akarna, se tudna katonai eszközöket küldeni másoknak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »