Magyar iskolások műve a legszebb Galandia-festmény

Magyar iskolások műve a legszebb Galandia-festmény

A galántai magyar iskolások a város szimbólumait festették fel a helyi aquapark, a Galandia kerítésére. A város és a vízivilág igazgatósága az iskolák kezébe adta a kerítés sima, szabad falfelüteteit, hogy alkossanak valami szépet. Később „lajkgyűjtő” verseny is indult a szociális hálón. A Kodály Zoltán Alapiskola tanulói kerültek ki győztesként a kis megmérettetésből.

A Galandia aqupark szép, tiszta területein öröm körülnézni, főleg mióta a sima, szürke betonkerítés helyett a város iskolásainak rajzai, alkotásai kacsintgatnak rá a fürdőzőkre.

A vízivilág igazgatósága és a város ugyanis arra gondolt, sokkal jobb kreatívan kihasználni ezeket a falfelületeket, és mér harmadik éve bízza meg az alkotni vágyó diákcsapatokat azzal, hogy valami tematikus kerítésfestményt készítsenek.

A festés egyik fő támogatója a taksonyi Delap vállalat, akik jótékony szándékkal biztosítják a nem éppen kis mennyiségű, minőségi festéket a jó cél érdekében.

Hírdetés

Az idén a festés egyik fő témája Galánta város szimbolikája volt. A helyi magyar alapiskola hetedik osztályának öt diáklánya Vígh Annamária tanító néni vezetésével vonult ki a Galandiába hetekkel ezelőtt, hogy részt vegyenek a kreatív munkában.

Rögtön a bejárat felőli utolsó kerítésfalat kaptuk meg, aminek nagyon örültünk mi is és a szervezők is, mert az előre elkészített vázlataink szerint Galánta egyik fő szimbóluma, a neogótikus Esterházy kastély tornya és a régi kápolna sziluettje készült el. Így már a Galandiába való belépéskor a város nevezetes, történelmi üzenetével találkozhatnak a fürdőzők. Tavaly két felületet festettünk, az egyik Bogyó és Babócát ábrázolja”

– mesélt az alsó tagozatos tanító néni, akinek gyermekkora óta fő hobbija a kreatív rajz és festés. Mint említette, a vázlatot már otthon, jó előre elkészítette. Hozzátette, először Kodály Zoltán alakjának megformálásában is gondolkodtak, de a portrérajzolást túl összetettnek ítélték meg, valamint úgy tűnt, nagyon meleg lesz az időjárás is a rajzolás időpontjában, így egyszerűbb munkálatokba kezdtek.

Június végén a Galandia internetes lájk-versenyt szervezett, amelynek az volt a célja, hogy a sok jól sikerült kerítésfestmény közül megkeressék a Facebook felhasználók által „legszebbnek” megítéltet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »