Magyar Hiszekegy zengett Kolozsvár főterén! Nagy Feró után most Szikorán pöröghetnek az oláhok

A kolozsvári románok nem viccelnek. Bárki tapasztalhatja „kedves vendégszeretetüket”, aki ellátogat az ősi magyar városba. A magyar utazónak menekülni támad kedve Mátyás király szülővárosából, s meg sem állni egészen Székelyföldig, hogy kiheverje a sokkot. A románokat szerencsére azonban a helyi magyarok nem hagyják felejteni, és azért orruk alá dörgölik, azért még magyar városról van szó. Ilyen például a kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozat, amelyen tavaly Nagy Feró, idén pedig Szikora Róbert bátorkodott utalni az igazságra.

A Kolozsvári Magyar Napok csütörtök esti fellépője a legendás R-GO zenekar volt. Szikora Róbert Kolozsvár főterén hatalmasat alakított a Ballag a katona című dal után. Nagy-Magyarország címerét ábrázoló zászlóval a kezében, magyar lobogó háttérrel elmondta a Magyar Hiszekegyet – számolt be róla az itthon.ma.

A Ballag a katona dal eléneklése után Szikora a következőket mondta:

Hírdetés

„Ezt a dalt akkor írtam, amikor felfogta az agyam, a szívem, a lelkem, hogy mi történt velünk. 2017-ben figyelmeztettek, hogy ezt még ne mondjam. Nem is mondom. De azért azt hadd mondjam el, hogy 1920-ban egy 15 éves költő lány, aki felvidéki volt, írt egy verset rólunk és azt én is a szívembe írtam: Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban. Hiszek Magyarország föltámadásában. Ámen.”

A közönség „Ria-Ria-Hungária”, majd „Magyarországé, Magyarországé, lesz még Erdély Magyarországé” rigmusokat skandálta, végül elénekelték a magyar himnuszt.

Hunhír.info – ittHON.ma


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »