Magyar háborús esélyek

Magyar háborús esélyek

Mármint a háború hatása mint választási esélyek.

Bevallom, a háború kirobbanásakor kissé megijdtem, mert azt hittem, ez növeli a ballibbantak esélyeit. Ami be is következhetett volna, egy picit értelmesebb, profibb ballib kampánycsapat megléte esetében. Dehát a ballibeknék profik csak a DK-ban vannak, ők pedig nyilván nem akarják MZP győzelmét.

Aztán szerencsére jött maga MZP, s sikerült ügyesen elökörködnie a témát, aminek eredménye: a háború immár a Fideszt segíti. Na, ezt azért nem gondoltam volna. A Fidesz kampánya alig van, hiszen MZP csapata jobban dolgozik a Fidesz-győzelem érdekében, mint a legjobb Fidesz PR-os csapat.

Pedig csak ismerni kellene a magyar népjellemet egy kicsit. A magyar néplélek mindig a mérsékeltségre szavaz, a magyar nép csak kivételes helyzetekben harcol.

Hírdetés

Történelmi példával élve: MZP az Sztójay, Orbán meg Kállay nagyjából. S csak egy nagyon fanatikus kisebbség sztójayista. Még a ballib tábor zöme is Kállayt akarja.

(Egy érdekes mellékes adat: Sztójay volt Magyarország történetének egyetlen ortodox keresztény vallású kormányfője. De az csak úgy eszembe jutott, nem kapcsolódik a témához.)

Sikerült találni tehát egy harmadik témát, melyben még a ballib törzsszavazók se értenek egyet a ballib állásponttal: a háború témája ez. Az előző két ilyen téma: a migráció és a homoklobbi, de a mostani még erősebb, mert itt tényleg közvetlen az életveszély.

MZP-ék logikája persze a szabványos ballib egybites gondolkodásra épült, lásd: nyugat jó, kelet rossz, NATO = nyugat, tehát háború!, akkor is ki kell jelenteni a támogatást, ha a NATO se akar nyíltan háborúzni. Plusz valahogy vissza kell hozni az oroszellenességet, mert nagyon-nagyon hiányzik. Csakhogy van ezzel is egy kis gond: aki oroszellenes, az se akar feltétlenül meghalni egy olyan háborúban, melynek semmi köze hozzá, mert teljesen idegen érdekek mentén zajlik.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »