Magyar győzelem az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

Magyar győzelem az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon

Véget ért az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság. A rendhagyó eseményen végül 25 országból több mint 100 lovasíjász küzdött meg egymással a világbajnoki címért július 5. és 8. között, a pomázi Magyar Vár Tábor területén. Csapatversenyben a magyar versenyzők büszkélkedhetnek az első hellyel. Egyéniben a legjobb eredményt a felnőtt kategóriában induló Maucha Levente érte el, míg a junior korosztályban Levente húga, Maucha Ágnes nyújtotta a legjobb teljesítményt.

A Nemzetközi Lovasíjász Szövetség (International Horseback Archery Alliance / IHAA) kezdeményezésével a Magyar Lovasíjász Akadémia SE sikeresen összehozta a világ valamennyi lovasíjászát. A versenyzők páratlan szenvedéllyel és kitartással lovagoltak a pályákra, hogy megmérettessék magukat magyar, koreai, valamint lengyel versenyszámban.

„Sporttörténelmet írtunk! Sporttörténelmi találkozón és eseményen vehettünk részt ebben a néhány napban. Megszületett egy új sport, alkottunk valamit, a Nemzetközi Lovasíjász Szövetséggel karöltve. Büszkék vagyunk rá! Talán abban is első ez a rendezvény, hogy kiemelkedő sajtónyilvánosságot kapott, s a közvetítések és tudósítások által az első olyan lovasíjász rendezvény, verseny volt, amelynek döntőjét élőben követhettek a televíziók képernyőin keresztül is.” – nyilatkozta Némethy Zoltán, a Magyar Lovasíjász Akadémia SE elnöke.

”A Magyar Vár, ahol most önök állnak, s benne a Magyar Vár Alapítvány, minden olyan programot, célt és törekvést támogat, amely Magyarországot és a világ magyarságát erősíti, támogatja és naggyá teszi. Így ad otthont lassan egy évtizede a Magyar Lovasíjász Akadémiának is. Isteni kiváltság adatott meg nekünk azzal, hogy a dicsőséges pozsonyi csata 1111. évfordulóján rendezhettük meg az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságot.” – tette hozzá Herpai Sándor, a Magyar Vár Tábor tulajdonosa, a rendezvény társszervezője.

Csapatversenyben magyar győzelem született, mögöttük léphettek dobogóra Franciaország, majd Lengyelország képviselői. Az összesített eredmények alapján felnőtt kategóriában Maucha Levente teljesített a legjobban. A második helyet Némethy Christoph szerezte meg, míg a harmadik helyen Maxime Coca végzett Franciaországból.

„Ezen a bajnokságon most nem csak versenyzőként, de szervezőként is helyt kellett állnunk. Ez még inkább próbára tett minket, ettől függetlenül sikerült a legjobbat kihozni magunkból. A döntő napján derült ki, hogy a lovam lába megsérült, így az utolsó futamokat egy olyan lóval vittem végig, amin először ültem. Bár ez megnehezítette a feladatom, szerencsére nagyon jól képzett lovat kaptam, aki végül hozzásegített a világbajnoki cím megszerzéséhez.” – mondta Maucha Levente, az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság felnőtt kategóriájának győztese.

Hírdetés

Junior korosztályban Maucha Ágnes léphetett a dobogó legfelső fokára. A második helyet Markus Hjortsberg nyerte el Svédországból. Nem sokkal lemaradva mögötte a harmadik helyen zárt Martin Imbert Franciaországból.

„Rengeteg felkészülést és erőnlétet igényelt, hogy az ember végig összpontosítani tudjon a versenyfutamok alatt. Sok minden múlik a versenyzők kitartásán. A legutolsó versenyszámot a lengyel pályán elrontottam. Megelőzhettek volna, de végül sikerült megtartanom az első helyet. Nehéz, ugyanakkor nagyon izgalmas és élvezetes versenyen vagyunk túl.” – osztotta meg tapasztalatait Maucha Ágnes, a junior kategória nyertese.

Magyar Lovasíjász Akadémia SE

Web: http://haowc.info/

 

The post Magyar győzelem az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságon appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »