Magyar Gripenek, végre bombákkal

Magyar Gripenek, végre bombákkal

Végrehajtották első repüléseiket bombákkal a magyar Gripenek. A honvédség repülőinek sokat késő földi célok elleni képessége ezzel a tényleges megvalósulás útjára lépett.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a honvédség Gripenjeinek földi célok elleni képességét már régóta fizeti a magyar adófizető, de az ténylegesen nem valósult meg a harci gépek 2006-os beérkezése óta eltelt években. A helyzetben most végre előrelépés történt: szerda délután első alkalommal emelkedtek levegőbe a kecskeméti légibázisról úgy a vadászgépek, hogy szárnyuk alatt ott voltak az amerikai GBU-12-es lézerirányítású bombák gyakorló változatai is.

http://mno.hu/

Hírdetés

Arról, hogy a légierő fontos képességfejlesztésére végre sor kerül, nemrégiben Simicskó István honvédelmi miniszter számolt be lapunknak.

http://mno.hu/

Úgy tudjuk, az elkövetkező hetekben több gyakorló repülésre is sor kerül a bombákkal, hogy kitapasztalhassák a pilóták, hogyan is repülnek velük a Gripenek. Ezt követheti a (bombák nélkül már sokszor gyakorolt) bombavetés a honvédség bakonyi lőterén, amitől kezdve a képesség valóságosnak tekinthető, a százmilliárd forintos nagyságrendű, többfunkciós harcigép-beruházásról pedig elmondható lesz, hogy 2003 óta fizetett többlet költségeit kezdi megszolgálni.

hirdetés hirdetés hirdetés


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »