Magyar fiatal a romániai gyorshajtó-rekorder

Magyar fiatal a romániai gyorshajtó-rekorder

Romániai rekordnak számító óránkénti 255 kilométeres sebességgel mértek be egy magyar gépkocsivezetőt hétfőn a Kolozs megyei közlekedésrendészet munkatársai.

A News hírügynökség tájékoztatása szerint a tizennyolc éves fiatalt a Tordát a Kolozsvár közeli Gyaluval összekötő autópályán érte gyorshajtáson a közlekedésrendészet mobil egysége. Sz. Tamás egy Nissan GT-R típusú sportautót vezetett, mégpedig a traffipax adatai szerint 255 kilométeres óránkénti sebességgel.

A News hírügynökség azt is megtudta, hogy a gyorshajtáson ért fiatal mindössze június óta rendelkezik jogosítvánnyal. Igaz, ezt most kilencven napra bevonta a közlekedésrendészet, amely egyúttal 1125 lejes bírságot is kiszabott a sofőrre. Az eddigi gyorshajtási rekord egyébként 246 kilométer/óra volt, amit ugyancsak idén mértek be a román rendőrök, szintén az észak-erdélyi autópálya Torda és Gyalu közötti szakaszán.

Hírdetés

Sokat elárul egyébként a vétkes járművezető által vezetett sportkocsinak a képességéről, hogy például a 2013-ban piacra dobott Nissan GT-R Nismo teljesítménye 600 lóerő percenkénti 6800-as fordulaton, három másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, kétszázra pedig nyolc másodperc alatt ugrik fel. Egy ilyen gépkocsi ára több tízezer euróra rúg.

A román közlekedésrendészet különben az év elején „állított hadrendbe” nyolc darab lézeres traffipaxot, amelyek már 1,2 kilométeres távolságról képesek bemérni a járművek sebességét. Ezeknek a másfél kilogrammos berendezéseknek az az előnyük, hogy nem csak a rendőrautóhoz csatlakoztatva működtethetőek, ugyanakkor a kamerájuk rendkívül jó minőségű felvételt képes készíteni, amely alapján nagy pontossággal megállapítható a jármű rendszáma és az autó márkája, sőt a gépkocsivezető arcvonásai is kivehetőek.

kronika.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »