Magyar fejvadászok is segítettek elfogni a rettegett lengyel női maffiavezért

Magyar fejvadászok is segítettek elfogni a rettegett lengyel női maffiavezért

Forrás: Facebook

Krímibe illő körülmények között került rendőrkézre Zolyómban egy lengyel kábítószerkereskedő banda 32 éves női vezetője – közölték lengyel média források. A 2018 óta körözés alatt álló Magdalena K. letartóztatásáról a police.hu is beszámolt.

A TVN24 információ szerint a nő feltételezhetően februárban még Magyarországon bujkált, mert, ahogy a nyomozók megállapították, bérelt kocsival szöktették ki a magyar határon, mielőtt 28-án lebukott Szlovákiában.

Magdalena K. ellen 2018-ban adtak ki elfogatási parancsot. A hatóságok azzal gyanúsítják, hogy ő vezette azt a lengyel bűnszervezetet, amely 120 kilogramm kokaint és 5,5 tonna marihuánát csempészett Lengyelországba.

A banda korábbi vezetőjét, akit szoros szálak fűztek a 32 éves nőhöz 2017 decemberében letartóztatták a terrorelhárítók krakkói lakásán. Ugyanezen razzia során a férfi egyik testvérét agyonlőtték.

Hírdetés

Magdalena K. ezután szervezete újra a bűnszervezetet a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból. A futballhuligánok a meccsek szervezése mellett folytatták a nemzeteken átívelő kábítószer-kereskedelmet.

A Daily Mail információi szerint a banda elsősorban Spanyolországból szerezte a drogot. A bűnszervezet rovásán még zsarolás és a rivális bandák elleni támadások szerepelnek.

A nőt 2018 novemberében egy autó csomagtartójában szöktették ki Lengyelországból azután, hogy a bűnözői csoport több tagját gyilkosság és emberrablás miatt letartóztatták a hatóságok. Azóta körözés alatt állt.

A police.hu közleménye szerint a lengyel szervek február 27-én csütörtök este értesítették a magyar hatóságokat, hogy vélhetően Magyarországra érkezik egy bandatag.

Ennek alapján a magyar fejvadászok a társszervek közreműködésével beazonosították Magdalena K. budapesti tartózkodási helyét, de a rendkívül jól konspiráló maffiafőnök a rendőri művelet elől megszökve – ismét egy autó csomagterében elrejtőzve – átjutott Szlovákiába írta  a police.hu.

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül a lengyel, a magyar és a szlovák rendőrök közel 20 órás nemzetközi műveletben folyamatosan kapcsolatban voltak egymással, amelynek eredményeként a szlovák hatóságok péntek délutáni órákban menekülés közben a felvidéki Zólyomon elfogták a nőt.

A szlovák rendőrök által készített felvételen látható, hogy a szőkeként ismert Magdalena K. haját addigra barnára festette.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »