Magyar és Turán zászlókkal vonultak az azeri hadsereg katonái

Magyar és Turán zászlókkal vonultak az azeri hadsereg katonái

 

A Magyar Turán Alapítvány 13 fős küldöttséggel utazott ki a Bakuban megrendezésre kerülő Kurultaj – Magyar Napra. Az egyhetes rendezvénysorozat első napjainak érdekes eseményeiből olvashatunk el egy rövid képes beszámolót.

A Magyar Turán Alapítvány tagjait és a Magyar Turán Szövetség hagyományőrzőit június 9-én Tovuz városában állomásozó katonai alakulatnál díszszemlével fogadták. Torokszorító érzés volt látni az azeri katonák menetoszlopának élén Magyarország nemzeti lobogóját és a Turán Szövetség zászlaját.

A Turán Szövetség zászlójával és a magyar nemzeti lobogóval az azeri hadsereg katonái

A magyar küldöttség délután ellátogatott az Örményország által megszállt karabahi terület határára, ahol nem ritkán fegyveres összecsapásokra is sor kerül. A “frontvonal” mellett közös sajtótájékoztatót tartottak, melyen beszédet mondott – többek között -Bíró András Zsolt a Magyar Turán Alapítvány elnöke és Ganire Pasajeva aki a tovuzi térség képviselője az azerbajdzsáni parlamentben. A képviselő asszony szívén viseli a régió sorsát, és különösen sokat tesz a turáni rokonnemzetek összefogásáért.

Hírdetés

Bíró András Zsolt és Ganire Pasajeva a bakui nemzetközi sajtóközpontban

Tovuz városelnevezése az oguz törzs nevéből eredeztethető. A városban a Magyar Turán Szövetség csapata magyar hagyományőrző harci bemutatót tartott, felelevenítve az ősi rokon hadikultúránkat.

Hadi bemutató

A magyar küldöttség, a hét folyamán, még számos érdekes programban képviselte rokon népeink összefogását Azerbajdzsánban. A további rendezvényekről nemsokára olvashatnak még a honlapunkon.


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »