Magyar diákok hekkelték meg Szijjártó koppenhágai előadását

Magyar diákok hekkelték meg Szijjártó koppenhágai előadását

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter előadást tartott a Copenhagen Business School-ban, de nem zajlott zavartalanul az esemény, miután kinn tanuló magyar diákok plakátokkal, molinókkal dekorálták ki a helyszínt.

A tiltakozók – a kutyapárt plakátjaihoz hasonló megoldásokkal – többek közt arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy csak Szijjártó beszédének ideje alatt négy diák hagyja el majd Magyarországot, a helyi diákmunkások pedig kétszeresét keresik a magyar átlagfizetésnek. Volt látható olyan poszter is, ami azt üzente a Fidesznek: "azért tanulunk itt, mert tönkretettétek a felsőoktatást."

A hallgatóság asztalain a diákok tájékoztató füzeteket helyeztek el, amin a magyar kormány ellentmondásos külpolitikai kijelentései olvashatóak – többek között a bevándorlás és terrorizmus közötti összefüggésekről. A plakátokat úgy rakták ki, hogy a terembe érkező külügyminiszter előtt is láthatóak legyenek, de a beszélgetést szervező helyi összekötő ezeket igyekezett eltüntetni.

Szijjártó az unió jövője címen futó előadásában ezúttal inkább nyugati irányba beszélt: azért bírálta például az európai közösséget, mert nem tesz kellő lépéseket az energiafüggetlenség megteremtése irányába, amiért Közép-Európa számára nem marad más lehetőség, mint az orosz energiára támaszkodni. A beszéd első és második része itt és itt nézhető végig.

A külügyminiszter hangsúlyosan beszélt arról, hogy több pénzt kell az uniónak határvédelemre fordítania, és támogatnia azokat az országokat, amelyek a schengeni zóna határvidékein helyezkednek el. Szijjártó a megjelent hallgatók felvetéseire is válaszolt, de a legnagyobb tapsot nem egy válasz, hanem az a kérdéscsomag kapta, amelyben felmerült az is: ha ennyire fontos a határvédelem, miért stadionokra költ tízmilliárdokat a magyar kormány. A részlet az előadás harmadik részéről készült, fent beágyazott videón látható, 12.30-tól.

(444)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »