Magyar csecsemővel tűnt el a brit-afgán házaspár, a rendőrség eljárást indított

Magyar csecsemővel tűnt el a brit-afgán házaspár, a rendőrség eljárást indított

Még tavaly, karácsony előtt tűnt el az az öt hónapos csecsemő, akinek a dabasi rendőrkapitányság elrendelte a körözését. Valószínűleg egy külföldi házaspár vehette magához.

Az augusztusban született Szabó Kitti eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytat eljárást, a rendőrség honlapján is megjelent a körözés – járt utána a Magyar Nemzet.

Lapunk rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy az ügy hátterében egy gyámügyi eljárás áll. A csecsemőt egy külföldi pár – brit férj és afgán feleség – akarta örökbe fogadni. A csecsemő hivatásos nevelőszülőhöz került Ócsán, miközben elkezdődött a örökbeadási eljárás. A kislány vér szerinti édesanyja lemondott a gyermekről, a gyámhivatal pedig kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat.

A brit–afgán házaspár ezután jelent meg Ócsán, kikérte a gyermeket a kijelölt gyámtól, aki oda is adta nekik. Ezt követően viszont a külföldi pár a gyermekkel együtt eltűnt a hivatal látóköréből.

Állítólag a gyermek átadásához szükséges hivatalos eljárás valójában még nem zárult le – a titkos örökbefogadók meghallgatása ugyanis még meg sem történt az eljárásban –, vagyis a külföldi pár szabályellenesen vette magához a csecsemőt és vitte magával.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Ezért keresik most a rendőrök a gyereket. Egyelőre a brit–afgán pár ellen még nem adtak ki körözést, és a gyermeket átadó kijelölt gyám ellen sem indult semmilyen eljárás – írja a Magyar Nemzet.

Nyitókép: ThitareeSarmkasat/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »