Magyar áldozata is lehet a tömegkatasztrófának Madeirán

Magyar áldozata is lehet a tömegkatasztrófának Madeirán

A Jornal da Madeira című helyi lap értesülése szerint meghalt az a magyar állampolgár aki megsérült a madeirai vallási ünnepen történt súlyos balesetben kedden. A lap azt írta internetes oldalán, hogy a 12 halálos áldozat között négy külföldi van: egy francia, egy magyar és egy német. A negyedik külföldi áldozat állampolgársága még nem ismert. A sérültek száma meghaladja az ötvenet. 

A Jornal da Madeira nem közölte, hogy minderről milyen forrásból értesült.

Hírdetés

Lisszaboni diplomáciai forrásunk annyit erősített meg, hogy tudnak magyar sérültről.      

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely van. Egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént.

Ez a madeirai vallási fesztivál a katolikus egyház egyik nagy ünnepéhez, Mária mennybevételéhez kapcsolódik. A Montei Miasszonyunk Funchal védőszentje, ünnepnapja a sziget legnagyobb és leghíresebb ünnepe, ilyenkor hagyományosan sokan zarándokolnak el az egész világból Madeirára – írja az MTI.

A Público című lap szerint a 200 éves tölgyfát már három éve veszélyesnek minősítették, és arra figyelmeztettek, hogy bármikor kidőlhet. Valószínűleg gyökerestől szakadt ki a földből, és dőlt rá több hívőre, akik egy mellette lévő kegytárgyboltban gyertyát akartak venni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »