Magyar, a Bálint

Magyar, a Bálint

Magyar Bálint Soros György egyik nagy kedvence. Mindketten elszántan küzdenek az őszintén megvetett és gyűlölt Orbán-kormánnyal szemben.

Soros György június elsején cikket közölt saját honlapján, a Project Syndicate-en, s ebben többek között arról írt, hogy csodálja a magyarok bátorságát, amellyel szembeszállnak Orbán Viktor maffiaállamával. Magyar Bálint június 21. cikket írt a Project Syndicate-ben, amelyben az Orbán-kormányt maffiaállamnak nevezte.

Már nem először, több éve hangoztatja ezt; Soros tehát tőle vette át a fogalmat. A jól látható, szoros Soros–Magyar-együttműködés okán érdemes utóbbi személyről néhány szót szólni.

Magyar Bálint mindig is a Szabad Demokraták Szövetségének egyik, ha nem a legfontosabb irányítója, motorja, szervezője volt, aki kiterjedt nemzetközi hálózatot tartott és tart fent mind a mai napig. Magyar Bálint meggyőződéses, elszánt ultraliberális, hisz a totálisan szabadpiacban; oktatási miniszterként tett is azért, hogy az oktatási szférába behatoljanak a piaci szempontok, többek között a PPP-konstrukciók által – nem kis károkat okozva a kollégiumi rendszernek.

Magyar Bálint következetes globalista és kozmopolita, aki a nemzeteket és a nemzetállamokat a múlthoz tartozó, elavult dolgoknak tartja, amelyeken túl kell lépni és egy új, globális világrendet kell felépíteni. Magyar Bálint természetesen a szuperföderális, egységesülő Európai Unió híve; emellett támogatja azt, hogy a migrációra lehetőségként tekintsünk, amely által Európa a különféle fajok, vallások és etnikumok kevert kontinensévé válhat. Magyar Bálint politikailag korrekt módon támogatja a szexuális másságot, a melegházasságot, a Pride-felvonulásokat, az LMBTQIH…- (betűfolytatás tetszés szerint) közösségeket.

Magyar Bálint elveti a nemzettudatot, a „nacionalizmust”, illetve a tradicionális intézményeket, mint az egyházak és a család. Vagyis, Magyar Bálint mindenben tökéletesen megfelel a globális pénzügyi elit neoliberális, PC és kozmopolita embereszményének, a jövő embertípusának (a kommunista embertípus bukása utáni újabb nagy történelmi beavatkozási kísérlet keretei között), mint ahogyan a PÁRT – az egykori SZDSZ – is tökéletesen megfelelt annak.

Ebből fakadóan Magyar Bálint Soros György egyik nagy kedvence. Mindketten elszántan küzdenek az őszintén megvetett és gyűlölt Orbán-kormánnyal szemben, mindkettőjük fő célkitűzése az autokrata, EU-ellenes, idegengyűlölő és migrációellenes, rasszista, korrupt és természetesen antiszemita Orbán Viktor megbuktatása. Egyiküket sem zavarja meg egy pillanatra sem az a tény, hogy a Fidesz–KDNP kétharmados többséggel nyerte meg a választásokat 2010-ben és 2014-ben, s hogy Orbán Viktor, a kormány és a pártszövetség többségi támogatottsága ma is töretlen, a közvélemény-kutatások elsöprő Fidesz–KDNP-fölényt mutatnak a többi párttal szemben.

Ezzel szemben a Magyar Bálint által korábban elnökölt SZDSZ-t az emberek 2010-ben kiszavazták a parlamentből, a párt néhány évvel később megszűnt létezni. Mindez azonban lényegtelen! Magyar Bálint 2010 óta is töretlenül, energiát és fáradságot nem kímélve küzd a Fidesz és az Orbán-kormány ellen. Ám egyedül, párt és – magyar – társadalmi támogatottság nélkül mindez kissé komikus lenne.

Hírdetés

Egészen más a helyzet azonban, ha mögé áll a globális liberális hálózat, a maga átfogó egyetemi és tudásközpontjaival, a „fősodratúnak” mondott média- és sajtóbirodalmaival Európában és az óceánon túl, az uniós politikai eliten belüli kapcsolatai-val, illetve a civilnek nevezett, ellenálló csoportjaival, akik az autokrata, „nacionalista” és „rasszista” kormányok, így természetesen az Orbán-kormány ellen is fellépnek az utcákon és tereken – meg persze az internetes térben. S egészen más a helyzet, ha Soros György is Magyar Bálint segítségére siet.

Magyar Bálint pedig, ismerjük el, nagy intenzitással és hatékonysággal használja ki a globális pénzügyi és politikai elit által számára felkínált, iszonyatos előnyöket adó lehetőségek tárházát. Magyar három tanulmánykötetet is megszervezett és megszerkesztett 2013-tól kezdve A magyar polip – A posztkommunista maffiaállam közös címmel a Noran Libro kiadásában. Az első kötet 2013-ban, a második 2014-ben, míg a harmadik 2015-ben jelent meg. Ám Magyar fontosnak tartotta a nemzetközi hálózatra gyakorolt hatást is, ezért

2016-ban The Post-Communist Mafia State – The Case of Hungary címmel angol nyelven is megjelentette a három kötet summázatát.

Magyarországon sok tudós, kutató, oktató küszködik azzal, hogy a legalább angol nyelven megjelent írásaik kellő publicitást kapjanak a nyugati világban. Magyar Bálintnak ezzel nem lehetett gondja, kapott néhány „szerény” lehetőséget könyvei népszerűsítésére. Erre csak két példa: 2016 elején nem máshol, mint az Európai Parlamentben mutathatta be könyvét és beszélhetett az Orbán-kormány diktatórikus, illiberális, korrupt stb., stb. jellegéről. A könyvbemutató és vita után a szocialisták osztrák frakcióvezető-helyettese úgy nyilatkozott, hogy most már megértette Magyarország működését. 2016 februárjában pedig a Columbia Egyetem meghívására tartott könyvbemutatót, s beszélt az Orbán Viktor által vezetett maffiaállam tűrhetetlenségéről, elfogadhatatlanságáról, kiiktatandóságáról stb., stb.

A globális hálózaton végigfutó Magyar-féle könyv minden bizonnyal mély benyomást tett az európai uniós politikusokra, képviselőkre, amerikai és európai egyetemi és tudományos közegre. Különösen azokra, akik eddig is így gondolkodtak az Orbán-kormányról, de most legalább egy Magyarországról jött volt politikus ad az eleve meglévő nézeteikhez újabb, megerősítő muníciókat. Magyar Bálint tehát jó fiú a globális elit tagjai számára, örülnek neki a Bilderberg-csoportban, a Külkapcsolatok Tanácsában, a Külkapcsolatok Európai Tanácsában, s örül neki maga Soros György is. Jó fiú, nekünk dolgozik a hazájával szemben, kap tehát cukorkát, sokat, sokat.

És Soros György szolidaritásban odáig megy, hogy ő maga is maffiaállamnak nevezi az Orbán-kormányt. Majd, legnagyobb dicsőségként, Magyar Bálint lehetőséget kap, hogy írhasson a Project Syndicate-ben. És itt a kör bezárul. Magyar Bálint a globális, kozmopolita, nemzeti szuverenitásellenes elit azon hasznos idiótája, aki ráadásul mélyen hisz abban, amit csinál. De ez már legyen az ő gondja.

Az országé pedig az, hogy megvédje magát.

Fricz Tamás

A szerző politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »