Magukra vállalták, mivel nincs ellenzék – mondja a viccpárt

Magukra vállalták, mivel nincs ellenzék – mondja a viccpárt

Egymillió forinttal támogatta valaki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt bevándorlás elleni kampány paródiáját. Összesen 29 milliót dobtak össze a szimpatizánsok. A hecckampánnyal egyébként érvénytelen szavazásra buzdítanak.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is van már oligarchája. Valaki egymillió forintot ajánlott fel a bevándorlás elleni kampány paródiájára. Összesen 29 milliót dobtak össze a szimpatizánsok. A parlamenti ellenzék labdába sem rúg a pénzversenyben, a kormány után a kétfarkú kutyák költenek legtöbbet plakátokra a népszavazási kampányban.

„Az ellenzéket nem is nagyon lehet szidni, mert nem nagyon létezik. A kormányt szidni sem szeretem én, mert már bőven utálják elegen a Fideszt. Nekem se időm, se kedvem, se energiám ezzel foglalkozni. Viszont úgy gondoljuk, hogy kormány legnagyobb hibája az, hogy az elmúlt másfél évben, nem tudom, hány tíz- vagy százmilliárdot költöttek arra, hogy az emberekből kihozzák a lehető legrosszabbat, a gonoszt. Nagyon érződik az országon, hogy elharapózott a gyűlölet. Szerintem ez ellen muszáj valakinek tennie valamit. Azt se bánnám, ha valamelyik párt már reagálna erre normálisan, de úgy alakult, hogy mi tudunk erre, úgy tűnik, reagálni” – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

Hülye kérdésre hülye választ! – hirdetik az ellenplakátok. A párt az MKKP érvénytelen szavazásra buzdít.

„A hírszerzésünktől ezt az információt kapom, hogy az egyik ellenzéki párt folyamatosan fikázza a kormánypártot, és marhára tudja, ott mit rontottak el, a kormánypárt meg azt, hogy ők mit. Ez az átkiabálunk a kerítésen stílus uralkodott el” – tette hozzá a pártelnök.

Hírdetés

Vicces plakátok a 2018-as parlamenti választás kampányában is feltűnhetnek az utcákon, tereken.

– Ingyensör?
– Ingyensört már osztottunk az egyik nagygyűlésünkön.
– Űrállomás?
– Űrállomás? Azt hamarosan elkezdjük, bérlünk egy kis telket, egy kis házat Felcsúton, és ott valóban megkezdjük az építkezés.
– Miért pont Felcsúton?
– Ez egy méltatlanul elhanyagolt település, ahova semmi pénz nem megy.

Más országban volt már példa arra, hogy a választók komolyan vettek egy-egy alternatív pártot. Izland fővárosában egy viccpárt jelöltjét választották polgármesterré 2010-ben. Lengyelországban pedig a sörkedvelők pártja jutott be a parlamentbe. Igaz, nem mostanában, hanem 1991-ben, a rendszerváltozás idején.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »