Maguk alatt vágják a fát svédhonban

Maguk alatt vágják a fát svédhonban

Svédországban a letelepedési engedéllyel rendelkező, munkaképes migránsoknak csupán mintegy 10 százaléka hajlandó dolgozni!

A megdöbbentő hírt a skandináv ország mértékadó lapja, az Aftonbladet közölte.

A svéd kormány – a lap szerint – korábban a következőképpen fogalmazta meg céljait a bevándorlással kapcsolatosan:

„A fenntartható menekültügyi politika azt is feltételezi, hogy a tartózkodási engedéllyel rendelkező személy befogadó társadalommal találkozik, ahol mindenki saját körülményei alapján és túl hosszú várakozás nélkül elérheti saját megélhetését, függetlenségét és a társadalmi életben való részvételét.”

Szép szavak, csak éppen a tények ezekkel sajnos köszönő viszonyban sincsenek.

A svéd munkaügyi adatok szerint a menedékjogot megkapó és munkaképes migránsok – 40 019 fő – közül írd és mond 4 574-en dolgoztak, vagyis biztosították megélhetésüket saját maguk, elérve ezzel a tulajdonképpeni függetlenséget.

Hírdetés

A többiek közül 9 970-en tanulmányi támogatásban részesülnek, vagyis legalább képzésekben részt vesznek, 18 405-en viszont önkormányzati támogatásból, magyarán segélyekből tengetik életüket.
A cikk egyértelműen arról ír, hogy a segélyekből élők gyakorlatilag mindannyian életerős felnőtt emberek, akik tudnának dolgozni, csak éppen nem akarnak.

Időközben az is kiderült, hogy az Eurostat adatai alapján a munkanélküliség tekintetében a svédek a 28 uniós országot felvonultató lista 24. helyén szerénykednek.

Nemrégiben a gazdag skandináv országgal kapcsolatban nyilvánosságra került riasztó közbiztonsági adatok borzolták a kedélyeket, vagyis jól látható, hogy több tekintetben is menthetetlenül csúsznak lefelé.

A migránsok tömegeinek befogadásával svédhonban maguk alatt vágják a fát, sportnyelven szólva úgy is fogalmazhatnánk, hatalmas öngólt rúgtak.

Winkler József

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »