Magát jobbikosnak feltüntetve próbálta valaki megtörni a kampánycsendet Szigetszentmiklóson

Magát jobbikosnak feltüntetve próbálta valaki megtörni a kampánycsendet Szigetszentmiklóson

A Kossuth Lajos utca 11. szám alatt található iskolában egy ismeretlen személy igyekezett a Jobbik és az én nevemben megzavarni a választás nyugodt menetét. A provokátor célja valószínűleg az lehetett, hogy a jobbikosokat kampánycsendsértőként tüntesse fel. 

A hagyományos kampánycsendet ugyan eltörölték, de ettől függetlenül vannak tiltott kampányolási technikák a választás napján, ilyen például 

  • a szavazókör épületének bejáratától számított 150 méteren belüli kampányolás. Nem lehet plakátot kirakni erre a területre, nem állhat be a szavazókör elé egy párt logójával vagy kampányszlogenjével felmatricázott autó, valamint
  • nem lehet megcsinálni azt sem, hogy valaki 150 méteren túlról egy hangosbeszélőn agitálja a szavazásra érkezőket.
  • Az óbégató férfit leállították, elkobozták a nála lévő plakátokat, majd kivezették a helyszínről. 

    Hírdetés

    Megkérdeztük Lupa János kampányfőnökét, hogy mit tudnak az esetről, de egyelőre nem tudtak bővebb információt adni. Azt azonban megerősítették, hogy nem az ő emberük volt. Mivel a történteknél épp nem volt jelen a delegáltjuk, arra várnak, hogy megnézhessék a provokációról készült jegyzőkönyvet.

    A jobbikos jelölt elítélte a történteket és felszólította a provokátorokat, hogy hagyjanak fel a lejáratási kísérletekkel.

     

    Amint további információkhoz jutunk, cikkünket frissítjük.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »