Magasabb védelmet nyújt a Pfizer Romániában, mint Izraelben? Egyelõre úgy tûnik

A közegészségügyi intézet által közzétett első immunizációs adatok szerint az a koronavírus-elleni vakcina Romániában 99,45%-os védelmet nyújtott – írja a NewsWeek.ro.

A portál a hivatalos adatok alapján arról számolt be ugyanis, hogy február 21-ig 803 098 embert oltottak be koronavírus-elleni oltással, valamint 4415 ember fertőződött meg a beoltást követően, ami azt jelenti, hogy a vakcina által kínált védelmi arány 99,45 százalék.

A beoltottak 0,55%-a fertőződött meg

Hírdetés

Valeriu Gheorghiță elmondása szerint korábban azt közöltük, hogy több mint 4000-en fertőződtek mega vakcinázás követően. Az országos oltási kampány koordinátora ezért ismételten arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus elleni teljes védelmet, a vakcina második adagját követő 7-14 nap elteltével érik el.

Összehasonlításképpen, az izraeli egészségügyi minisztérium által közzétett adatok szerint, Izraelben a vakcina 99,2 százalékos védelmet nyújtott, és 98,9 százalékkal csökkentette a kórházi kezelést igénylő tünetek esélyét (február 13-ig számítva). Izraelben több mint 4,2 millió embert oltottak be és 2,8 millió ember már a második adag oltást megkapta.

Bár sokan esélyt sem adtak rá, Romániában sikeres oltáskampány zajlik – jelentette ki csütörtökön a miniszterelnök.

Florin Cîţu azt mondta: Románia az Európai Unióban a harmadik, világszinten a hetedik helyen van a védőoltás második dózisát is megkapó személyek arányát tekintve. (newsweek/agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »