Magas rangú NATO-tisztségviselő Kijevben: meglesz a győzelem, csak küldjetek még több embert a harctérre!

Magas rangú NATO-tisztségviselő Kijevben: meglesz a győzelem, csak küldjetek még több embert a harctérre!

Óva intett a túlzott pesszimizmustól Rob Bauer, a NATO katonai bizottságának elnöke Ukrajna azon képességével kapcsolatban, hogy képes megnyerni a háborút, és Kijev folyamatos támogatására szólított fel.

"Míg a világ 2023-ban túlságosan optimista volt, nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy 2024-ben pedig túlságosan pesszimistává válunk" – fogalmazott a holland tengernagy csütörtökön egy kijevi biztonsági fórumon. Megjegyezte, hogy "a pesszimisták nem nyernek háborút".

⚡️ Admiral Rob Bauer @CMC_NATO visited Ukraine and the Kyiv Security Forum by @Yatsenyuk_AP:

“While the world may have been overly optimistic in 2023, we should not make the same mistake by becoming overly pessimistic in 2024. Pessimists don’t win wars. And if you look at the… pic.twitter.com/8cyHJaVBoe

— FLASH (@Flash_news_ua) March 21, 2024

Bauer azt állította: ha a tényeket nézzük, minden okunk megvan arra, hogy bízzunk Ukrajna sikerében. "Az egyetlen dolog, amire szüksége van Ukrajnának, az a segítségünk. A NATO-tagországok és a világ számos más országa példátlan támogatást nyújt Ukrajnának, és ez valóban jobbra változtatta a helyzetet, de még több támogatásra van szüksége Ukrajnának" – mondta, kiemelve, hogy az ukrán hadsereg "alapvetően megváltoztatta a modern hadviselés számos aspektusát".

Hírdetés

"Az első világháborús lövészárkok és tüzérségi védvonalak mellett gyorsan alkalmazkodtak a 21. századi drónokkal és mesterséges intelligenciával folytatott hadviseléshez, és visszavágtak, úttörő szerepet játszva az innovációban, ötvözve a szovjet technológiát a modern nyugati fegyverekkel" – magyarázta Bauer.

A magas rangú tisztségviselő kifejtette azon véleményét, hogy további mozgósításra van szükség Ukrajnában. Leszögezte, hogy a háború folytatásához Ukrajnának nemcsak fegyverekre, hanem emberekre is szüksége van. "Nemcsak gránátokra van szükség, hanem emberekre, akik pótolják az elesetteket és a sebesülteket. Ez pedig mozgósítást jelent" – fogalmazott.

Mély tiszteletét fejezte ki egyúttal az ukránok által a csatatéren és azon túl tanúsított bátorságuk és erejük iránt. Bauer szerint Ukrajna és a NATO napról napra közelebb kerül egymáshoz, és együtt teszik meg a szükséges erőfeszítéseket az orosz agresszió célpontjává vált ország euroatlanti integrációja érdekében. "Nem a svéd zászló lesz az egyetlen kék-sárga zászló a NATO-székház előtt" – jegyezte meg az észak-atlanti szövetség képviselője.

Hangsúlyozta, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által indított háborúnak – ellentétben a Kreml állításával – soha nem volt semmi köze ahhoz, hogy Ukrajna vagy a NATO bármiféle valós biztonsági fenyegetést jelentene Oroszországra nézve. "Ez a háború annak következménye, hogy Putyin elnök fél valamitől, ami akármelyik fizikai fegyvernél sokkal erősebb a földön: a demokráciától. Ha az ukránoknak valódi demokratikus jogaik lehetnek, akkor hamarosan az oroszok is azokat fogják követelni maguknak" – mutatott rá.

Rob Bauer NATO-küldöttség élén most először látogatott Kijevbe az Ukrajna elleni orosz támadás bő két évvel ezelőtti kezdete óta.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »