Magára robbantotta az udvari akna fedelét, hiába küzdöttek az életéért

Magára robbantotta az udvari akna fedelét, hiába küzdöttek az életéért

Zöldhulladékot akarta elégetni. Mentőhelikopterrel vitték kórházba, nem tudtak rajta segíteni.

Az első találgatások arról szóltak, hogy a férfi a föld alatti tárolóban benzint gyűjthetett, ami valahogy detonációhoz vezetett, ám a rendőrség a Blikknek küldött válaszából kiderült, hogy egészen más történt.

„A solymári ház tulajdonosa az udvari aknában felhalmozott zöldhulladékot akarta elégetni. A kupacra égésgyorsító folyadékot öntött, majd meggyújtotta azt. Az égésgyorsító gőze berobbant, és felrepítette az akna fedőlapját, ami eltalálta a férfit, aki életveszélyes fejsérülést szenvedett. Kórházba vitték, ahol a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt” – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tragédiát egy fiatal házaspár közvetlen közelről nézhette végig, a kirándulásuk után ugyanis éppen a ház előtt sétáltak, amikor a robbanás történt – teszi hozzá a bulvárlap.

Hírdetés

„Az erdőből kiérve, pont arra az útra érkeztünk. Néhány méterre lehettünk, amikor egy hatalmas detonáció után a vas aknafedő legalább húsz méter magasba repült és egy, az úton haladó kocsi mellé zuhant. Ekkor még nem láttuk, hogy ember lett volna odalent, de a biztonság kedvéért azonnal hívtam a 112-es segélyhívót.

Amikor az út másik felén megláttam egy baseballsapka maradványait, sejtettem, hogy valaki lehetett az aknában”

– idézte föl a történteket egyikük.

Elmondása szerint a kiérkező tűzoltók átmásztak a kerítésen, levágták a lakatot, az aknából pedig egy kötéllel kiemelték az eszméletlen állapotban lévő férfit, akinek az arca súlyosan roncsolódott. Legalább egy órán át küzdöttek az életéért a helyszínen, végül az életveszélyes sérüléseket szenvedő férfit mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol nem sokkal később meghalt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »