Magára hívta a cégét a telefonáló BKV-sofőr

Magára hívta a cégét a telefonáló BKV-sofőr

Egy utas rögzítette, hogy menet közben kézben tartott mobillal telefonál a buszvezető, aztán a panaszát sem fogadták, most a közlekedési cég vizsgálatot indít az ügyben.

Az egyik BKV-járaton hosszasan telefonálgatott a buszsofőr vezetés közben, miután az egyik utas rászólt, hogy tegye le, hiszen emberek, gyerekek vannak a járművön, a vezető csak annyit felelt: „És?”.

A felvételt a Blikk egyik olvasója készítette a 85-ös buszon történtekről múlt hét csütörtökön. Kőbánya-Kispest megállóban szállt fel, a felvételen jól látszik, ahogy a buszsofőr vezetés közben – a jobb kezével a füléhez tartva a készüléket – telefonálgat, így csak egy kézzel fogja a kormányt. A beszámoló szerint hosszú perceken keresztül telefonálhatott így a sofőr.

Hírdetés

Az utas az Örs vezér terén a buszsofőrök számára kialakított pihenőhely akart bejelentést tenni, de csak kinevették, és az egyik sofőr azt mondta: „Azt csinálunk, amit akarunk. Úgy is kevés a buszsofőr.”

– idézte az olvasó a buszvezető szavait. Ekkor megérkezett a pihenőhelyre az érintett buszt vezető hölgy is, aki azzal magyarázta az esetet, hogy meghalt az egyik kollégája, és ezt az ügyet intézte telefonon. „Mondtam, hogy hölgyem, nagyon sajnálom, hogy meghalt a kollégája, de azt a száz főt várja haza a családja. Gyerekek is ültek a buszon. Mi van, ha karambolozunk, és valaki megsérül, vagy ha esetleg meghal? Erre azt mondta, ő azt csinál, amit akar.”

Az esettel kapcsolatban a lap megkereste a BKV-t, a társaság jelezte, hogy nem érkezett hivatalos panasz, de a felvétel alapján „haladéktalanul vizsgálatot indít”.

„A telefonhasználatot a KRESZ egyértelműen szabályozza, és ha egy járművezető a KRESZ-t megsérti, az minden esetben szankciót von maga után, a szabálysértés súlyához igazodva. Ezért társaságunk a szükséges munkáltatói intézkedést megteszi” – írta a BKV.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »