Magánzsebekbe vándorolhat a pénz a vasútból

Ismert dolog, hogy a vasúti fejlesztési célok és a rendelkezésre álló források között óriási a szakadék, a Jobbik éppen ezért mond nemet a nyereséges feladatok további kiszervezésére – írja közleményében Ander Balázs országgyűlési képviselő.

„Hosszú évek óta hangoztatjuk és valljuk annak igazságát, hogy ebben az országban a pályázatok és a kiszervezések ne a hűbéri stallumok előre lezsírozott osztogatását jelentsék. Határozottan követeljük, hogy a magánzsebeket dagasztó, de az államnak és így az adófizető magyar embereknek további veszteséget okozó pénzszivattyúkat sürgősen zárják el!”

Hírdetés

– fogalmaz Ander.
 
A Jobbik teljes mértékben egyetért a Vasutasok Szakszervezetével, amikor azt mondják, hogy el a kezekkel a vasútőröktől. Kiderült ugyanis, hogy az érintett tevékenységeket és a dolgozók többségét nem a biztonságot jelentő MÁV Zrt. fogadná be, nem visszaszerveznék, hanem külső vállalkozók kezébe adnák. Több mint
 
kétezer dolgozó és családjaik érdeke
 
áll szemben néhány, a szakszervezet által „pénzéhes cápának” nevezett bennfentes érdekével – olvasható a közleményben.
 
A Jobbik határozottan elítéli, hogy a balliberális idők gyakorlatához hasonlóan a vasútból ismét pénzt pumpáljanak magánzsebekbe – írja Ander.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »