Magányos hős állította meg a nizzai vérengzést

Magányos hős állította meg a nizzai vérengzést

Egy civil férfi vetett véget a feltételezett terrorista ámokfutásának, amikor bemászott a teherautó fülékéjébe és dulakodni kezdett a tunéziaival, írja az Independent.

Az ismeretlen férfi akkor akaszkodott fel a 20 tonnás furgon oldalára, amikor az egy kisebb útakadály miatt lassítani kényszerült.

Ezután dulakodás alakult ki közte és a sofőr között, aki ekkor pisztolyt rántott és több lövést is leadott a magányos hősre, akinek végül szerencsére nem esett bántódása.

A rendőrök ekkor érték utol a merénylőt, aki ezután már a bűnüldözőkre nyitott tüzet, akik válaszul szitává lőtték a vezetőfülkét és benne a 84 embert lemészároló támadót.

A tömegből többen is próbálták útját állni a furgonnak, egy motoros például szintén megpróbált beugrani az utastérbe, de ő a kerekek alá esett és valószínűleg életét vesztette. Erről az esetről videofelvétel is készült:

Egy szemtanú így nyilatkozott az esetről a Europe 1-nek:

Hírdetés

„Valaki felugrott a furgonra, hogy megpróbálja megállítani. A rendőrség ekkor tudta semlegesíteni a terroristát.”

A tömeg egy másik tagja, aki szintén próbálta megállásra késztetni a járművet, így írta le az eseményeket:

„Kiabáltam neki, felemelt kezekkel jeleztem, hogy álljon meg, próbáltam szólni, hogy már több halott is van a kocsija alatt, de senkire sem figyelt a teherautón kívül.”

A férfi eleinte úgy vélte, csupán egy balesetről van szó:

„Majd láttam, hogy felkap egy mobiltelefonnak kinéző tárgyat. Azt hittem, a mentőket akarja hívni a ‘balesethez’, de nyilván tévedtem, mert csupán a fegyverét rántotta elő, majd tüzet nyitott a rendőrökre.”

Hozzátette, hogy a kiérkező rendőrök már amúgy is gyanakodtak, hogy nem balesetről van szó, amikor pedig meglátták a fegyvert, gondolkodás nélkül tüzet nyitottak, nem vesződtek semmiféle tárgyalással.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »