'Maga Munkásõr volt!' Mondja a Tüske közben villában élõ Gyõriné, szomszédom

„Maga Munkásőr volt!” Mondja a Tüske közben villában élő Győriné, szomszédom nekem, amikor arra kértem, hogy a kutyája vonításával szemben tegyen valamit.

Sohasem tagadtam, hogy Munkásőr voltam, hozzá teszem a Pártnak nem voltam a tagja.

Az 1963-ban megalakult Magyar Villamos Művek Tröszt számos felső vezetője pártonkívüli volt. A személyzeti politika úgy rendelkezett, hogy a pártonkívüli vezetők nyugdíjazását követően a helyüket csak párttagokkal lehet betölteni. 1963-ban kerültem a TRÖSZT állományába beosztott mérnökként. Egy idő után laborvezető lettem.

Majd osztályvezető, ha belépek a MSZMP-be, a másik lehetőség ha MUNKÁSŐR leszek. Munkásőr lettem az MSZMP-nek nem lettem a tagja, mint sokan mások országosan 900 ezren. Nem állítom, hogy a 900 ezer párttag mind hazaáruló lett volna, különösen nem a TRÖSZT központ és a tröszti vállalatok vezetői nem.

1963-tól a TRÖSZT felelős volt Magyarország biztonságos villamos energiával való ellátásáért.

A rendszerváltás óta Magyarország biztonságos villamos energia ellátásáért a piac a felelős.

A piaci verseny a megoldás. Valójában ez is hazugság a villany piacon ugyanis nincs verseny. Támogatási mechanizmusok működnek.

170 villanykereskedő csapolja meg a villanyszolgáltatást.

Hírdetés

1996-ban a villamos energia szektor, jelentős része külföldiek kezébe került, azzal a megkötéssel, hogy 8% profitot vihetnek ki az országból.

Az első Orbán kormány országlásának az idejére a 8%, 20%-ra növekedett.

Energia Hivatal elnöke: Kaderják Péter.

A reális zöldek levélben jelzik Matolcsy György miniszternek az ENERGIAHIVATAL nemzetellenes tevékenységét

Matolcsy György miniszter levélben elnézést kér a reális zöldektől.

2002 jöttek a szocik, módosították a számviteli törvényt, a külföldi tulajdonosok annyi pénzt vittek ki az országból, amennyit nem szégyenkeztek.

Én vagyok a TRÖSZT egyetlen nyugdíjasa, aki 40 évi villamos energia iparágban eltöltött szolgálata után nem részesül villany kedvezményben.

Juhos László


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »