Maga Gyöngyösi jelentette fel a törvénytelen pártpénzelést leleplező volt szekszárdi elnököt, de lyukra futott

Maga Gyöngyösi jelentette fel a törvénytelen pártpénzelést leleplező volt szekszárdi elnököt, de lyukra futott

Elutasította a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amelyben a Jobbik több bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a pártból tavaly ősszel kilépett Szabó Balázst – írja a Magyar Idők. A volt jobbikos a lapnak jelezte, elégtételt vesz becsületének megsértése miatt, és várja a Jobbik bocsánatkérését.

Bűncselekmény hiányában elutasította az illetékes hatóság a Jobbik azon feljelentését, amelyet Szabó Balázs ellen tettek sikkasztás gyanújával. Ismert, a párt azután tett feljelentést Szabó Balázs ellen, hogy a volt szekszárdi jobbikos a legfőbb ügyészséghez fordult a Jobbikot körülvevő gyanús pénzmozgások miatt.

Igaz, a párt akkor azt mondta, rágalmazásért fogják felelősségre vonni Szabót, ám végül csalás, sikkasztás, valamint hűtlen kezelés gyanújával jelentették fel egykori tagtársukat. Akkori közlésük szerint miközben „a Jobbikból kilépett önkormányzati képviselő pénzügyi visszaélésekkel vádolta meg egykori közösségét, ő köthetett jogellenesen szerződéseket”, ami állításuk szerint több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti.

A Jobbik mostani feljelentésének elutasítását a Tolna Megyei Főügyészség a lapnak megerősítette. Tájékoztatásukból kiderült, a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt maga Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese, frakcióvezetője tett feljelentést, amelyben a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség november végén kiegészítést rendelt el, amelyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság önálló eljárására utalt. Egy hónappal később, december 27-én a megyei rendőr-főkapitányság elutasította a Jobbik feljelentését, mivel a bűncselekmény gyanúja hiányzik.

A Magyar Idők megkereste Szabó Balázst, aki egyébként már november közepén azt mondta, halva született ötlet a Jobbik részéről, hogy ilyen vádakkal feljelentik őt, de áll elébe mindennek, és tisztázni fogja magát, mert ő nem követett el semmiféle visszaélést vagy csalást.

Hírdetés

A volt jobbikos most úgy reagált, tudta, hogy az ellene tett feljelentés pitiáner politikai bosszú.

– Az én lelkiismeretem mindig is tiszta volt, így mindenekelőtt várom a Jobbik bocsánatkérését, amiért bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. Ezzel együtt bírósági úton fogok elégtételt venni becsületsértés miatt – tette hozzá. Jelezte azt is, érdeklődéssel várja az általa tett feljelentés ügyében az adóhatóság által elrendelt nyomozás eredményét, és reméli, hogy a „becstelen és áruló Jobbik elnyeri méltó büntetését”.

Magvasi is távozik

A jobbikos Alfahír.hu főszerkesztői posztja után minden, a pártban betöltött tisztségéről is lemondott Magvasi Adrián, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

A közösségi oldalon közzétett bejelentés szerint a tavaly áprilisi parlamenti választás után az elnöki tisztségtől megvált Vona Gábor bizalmasaként számon tartott Magvasi lemondott a fővárosi XIII. kerületben betöltött választókerületi elnöki posztról – írja a lap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »