Maffialeszámolás kezdődött a baloldalon

Maffialeszámolás kezdődött a baloldalon

Kezdődik a tánc…

A baloldal abban bízik, hogy ha az országnak rossz lesz, akkor az embereknek is rossz lesz, és akkor az emberek elfordulnak a kormánytól. Jobb híján így őket választják majd, továbbra is ez a logikájuk – mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az Origónak. Az interjúban kifejtette, hogy a baloldal nem változott, a Jobbik pedig saját magát számolja fel, hiszen ebből a lejtmenetből láthatóan nincs visszaút. Hozzátette: a baloldalon most már mindenki saját magára van hagyva és utalva. Boros Bánk a Momentum, a DK és a Jobbik sorsáról is beszélt.

Origo: Orbán Viktor mindent elért, ez egy KO-győzelem – így panaszkodott a legnagyobb belga lapnak, a Le Soir-nak Bauer Tamás, Gyurcsány Ferenc szövetségese, a Demokratikus Koalíció volt alelnöke a brüsszeli győzelem kapcsán. Mi az oka, hogy a baloldal nem tud örülni az elért magyar sikernek?

Boros Bánk Levente: Azért, mert a baloldal olyan, mint a kiselefánt: nehezen tanul és gyorsan felejt. Április 3-án szembesülniük kellett volna a valósággal arról, hogyan gondolkoznak a választók. Látszólag elkezdődött egyfajta önvizsgálat arról, mi történt velük, de úgy tűnik, hogy egy-két szereplő kivételével nem tanultak legalább az előző ciklus hibáiból, vagy akár az elmúlt 12 év folyamatos sikertelenségéből. Ugyanott folytatják, ahol abbahagyták, annak ellenére, hogy megismerték a választói akaratot az országgyűlési választáson.

A valósággal mennek szembe, és akár ideológiai alapon, akár csak a rossz beidegződések miatt mindig a szöges ellentétét képviselik annak, amit a kormány képvisel.

Ezzel szemben – és ez bizonyosodott be a választáson is –, a kormány valamennyi Európai Unióhoz kapcsolódó elképzelése is az emberek bizalmát élvezi, és Magyarország érdekeit szolgálja.

Gyurcsány Ferenc és a magyar baloldal folyamatosan a rezsicsökkentés ellen harcolt, évek óta meg akarja szüntetni, így most sem örülnek a miniszterelnök és Magyarország sikerének. Mire számíthatunk a baloldaltól a jövőben?

Hírdetés

A baloldal ugyanazt képviseli, amit eddig. Azt gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik.

Szűk látókörű és öncélú pártpolitizálást folytatnak, és a hatalom megszerzését tűzték ki célul maguk számára: magáért a hatalomért, nem pedig az ország helyzetének javításáért politizálnak.

Ebből kifolyólag annak szurkolnak, hogy a kormány ne legyen sikeres: ne tudjon sikeres tárgyalásokat folytatni, és ne tudja az ország érdekeit érvényesíteni.

Minél nagyobb legyen a válság, minél rosszabb legyen az országnak, és ezenfelül azt szeretnék, ha az emberektől mindazt a támogatást megvonná a kormány, amit az elmúlt 12 évben kaptak. Legyen ez rezsicsökkentés, családpolitikai kedvezmények, vagy bármi, akár a 13. havi nyugdíj. Abban bíznak, hogy ha az országnak rossz lesz, akkor az embereknek is rossz lesz, az emberek így elfordulnak a kormánytól. Jobb híján pedig őket választják, továbbra is ez a logikájuk.

Eddig ez a kormány egyébként az elmúlt 12 évben minden nehézségen és válságon úrrá lett. A 2010-ben hivatalba lépő Orbán-kormány megoldotta a balliberális kormányok okozta csődhelyzetet, a külső támadások okozta nehézségeket, a migrációs válságot és a Covid okozta egészségügyi és gazdasági válsághelyzetet is. Most pedig úgy tűnik, hogy a háború okozta krízisben is tökéletesen tudja képviselni az ország érdekeit akár a hatalmas, de amúgy szokásos ellenszélben.

A teljes interjú elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »