Madárrajjal ütközött a vadászgép Indiában, a pilóta kioldotta a bombákat és ledobta az üzemanyagtartályt

Madárrajjal ütközött a vadászgép Indiában, a pilóta kioldotta a bombákat és ledobta az üzemanyagtartályt

Június végén egy indiai Jaguar Fighter vadászrepülőgép gyakorlatozás közben összeütközött egy madárrajjal. A madár vagy madarak teste azonban bekerülhettek a motorba, ami miatt a gép nehezen irányíthatóvá vált, az egyik hajtómű felmondta a szolgálatot.

Jelentések szerint csak a pilóta lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia: másodpercek alatt döntött, és kioldotta az üzemanyag tartályt és a gépen lévő bombákat. Kisebb súllyal egy motorral is irányíthatóvá vált a gép.

Hírdetés

Ha nem így tett volna, a gép valószínűleg felrobban, és akár lakott területre zuhanhatott volna. Ehelyett a pilóta szerencsésen letette a gépet. Az esetről videó is készült, amit az indiai hadsereg június végén meg is osztott a twitteren.

#SavingLives: On the morning of 27 June19, an IAF Jaguar aircraft loaded with two additional fuel drop tanks & Carrier Bomb Light Stores (CBLS) pods took off from AFS Ambala for a training mission. Immediately after take off, the aircraft encountered a flock of birds. pic.twitter.com/Mb0otqadVe — Indian Air Force (@IAF_MCC) 2019. június 28.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »