Macront „nagyon befolyásos emberek” tartják pórázon

Macront „nagyon befolyásos emberek” tartják pórázon

Botrányát követően Alexandre Benallával a francia kormányzat megszakította a kapcsolatot – legalább is hivatalosan, a diákverő egykori testőr szerint ugyanis menesztése után még hónapokig tartotta vele Macron a kapcsolatot.

Alexandre Benalla továbbra is fejfájást okoz a francia kormányzatnak. Mint ismeretes, idén májusban Benalla még a francia elnök biztonsági főnökeként rendőri azonosító nélkül, rohamsisakot viselve vert tüntetőket.

A botrányba végül „belebukott”. Az idézőjel azért indokolt, mert Benalla nemrégiben luxuskörülmények között repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba, napokkal azelőtt, hogy Macron utazott volna az országba karácsony alkalmából. Nem is akárhogy utazott a volt testőr Közép-Afrikába, francia sajtóbeszámolók szerint ugyanis diplomata útlevélhez is jutott.

Mindezt úgy, hogy hivatalosan a francia kormányzatnak nincsen semmilyen kapcsolata Benallával.

Hírdetés

Pontosabban olyan nincs, amit az emberek felé is szívesen mutatnának, Benalla ugyanis maga is azt állítja, hogy Emmanuel Macron francia elnök a Telegram nevű üzenetküldő applikációval kommunikált vele, hónapokkal Benalla menesztése után.egészen mostanáig.

– ismertette Benalla, hozzátéve, hogy megszólalása után nehéz lesz a kormányzatnak tagadnia az emberek előtt Benallához fűződő viszonyát.

A volt testőr szerint ezeket a beszélgetéseket rendre Macron kezdeményezi. Benalla állítja: mint kívülálló, ő csak jót akar Macronnak, akit „nagyon befolyásos emberek” tartanak pórázon.

Forisek Ádám – www.888.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »