Macron szemeket lövet ki, fejeket veret szét, de az EU-t ez nem érdekli

Feljelentést tett az általános társadalmi elégedetlenséget két hónapja megtestesítő franciaországi sárgamellényesek egyik vezetőjének, Jérome Rodrigues-nak az ügyvédje vasárnap, miután ügyfele az előző napi párizsi megmozduláson súlyosan megsérült az egyik szemén.

Philippe de Veulle szerint a sérülést egy rendőrségi gumilövedék, a rendőrség szerint egy úgynevezett oszlató gránát szilánkja okozta. A rendőrség felügyeleti szerve eljárást indított az ügyben.

Morvai Krisztina szerint az Európai Unió a balliberális illetve a bevándorláspárti kormányok részéről mindent eltűr, de azt nem tűri el, hogy bárhol bevándorlás ellenes, “Európai Egyesült Államok”- ellenes konzervatív kormányok legyenek. Úgy véli, ezért gyalázzák folyamatosan hazánkat, ezért akarják destabilizálni Magyarországot.

A sárgamellényesek radikális szárnyához tartozó Jérome Rodrigues szombat délután élőben közvetítette a Facebookon a párizsi Bastille térről a tüntetést, amikor az egyik szemén megsérült. A kiposztolt felvételen jól látszik, hogy a kilencedik percben rendőrök érnek a közelébe és lövedék repül vele szembe. A férfi összeesik és a tüntetéseken önkéntes elsősegélynyújtók, úgynevezett street medics-ek veszik körbe.

Tárgyi bizonyítékaim vannak arról, hogy gumilövedék volt – mondta az ügyvéd a BFM francia hírtelevízióban, visszautasítva a rendőrség hivatalos magyarázatát, miszerint az oszlatáshoz használt és Rodrigues közelében felrobbantott gránát egyik szilánkja okozta a szemsérülést.

Minden nagyon gyorsan történt. Egy gránátot dobtak felém és bekaptam egy lövedéket is. Duplán támadtak. Egy gránáttal a lábamnál és egy lövedékkel is – mondta a sértett, aki a kórházi ágyából nyilatkozott az LCI hírtelevíziónak.

A gumilövedék használatáról egész héten heves vita folyt a televíziókban, miután a francia rendőrök rendszeresen bevetik, súlyos sérüléseket okozva a tiltakozóknak. A sárgamellényesek szerint az utóbbi két hónapban 15 tüntető vakult meg az egyik szemére sérülés következtében. Christophe Castaner belügyminiszter szerint a gumilövedékek alkalmazásával elkerülhető a fizikai kontaktus az erőszakos tüntetőkkel, e nélkül még több sérült lett volna a megmozdulásokon.

Hírdetés

A szombati tüntetéseken most először a rendőrök testre erősített kamerákkal rögzítették a fellépéseiket annak érdekében, hogy a gumilövedékek használata a belügyminiszter szavai szerint “átlátható” legyen. Rodrigues ügyvédje szerint viszont nem volt kamera az ügyfelével szemben fellépő rendőrön, aki “nem tartotta be az érvényben lévő szabályokat és a szakmai etikát”. A szemtanúk által megtalált gumilövedéket átadták a rendőrség felügyeleti szervének, amely szombaton eljárás indított annak kiderítésére, hogy milyen körülmények között sérült meg Rodrigues, akit a tűzoltók szállították kórházba.

Szombaton tizenegyedik alkalommal tiltakoztak a sárgamellényesek Párizsban és a nagyobb városokban. A rendőrség szerint mintegy 70 ezren vonultak utcára, közülük Párizsban kevesebben, mint a korábbi hetekben, de jelentősebb megmozdulások voltak a dél-franciaországi Toulouse-ban, Bordeaux-ban és Dijonban. A tüntetéseket mindenhol kisebb incidensek és összetűzések kísérték a rendőrökkel, országszerte 59 embert vettek őrizetbe.

Az elmúlt két hónapban a sárgamellényes tiltakozók által felállított úttorlaszoknál történt balesetekben tízen vesztették életüket és több mint kétezren megsérültek a tüntetéseken, a rendőrök közül csaknem ezren sérültek meg.

Vasárnap délután a sárgamellényesek követeléseit nem támogató úgynevezett Vörös kendősök szerveznek tüntetést, első alkalommal Párizsban. Céljuk, hogy kifejezzék “a csendes többség” véleményét, amely meg kívánja “védeni a demokráciát és az intézményeket” a sárgamellényesek tüntetésein november óta tapasztalható erőszakos cselekményekkel és a kifejeződő gyűlölettel szemben.

Miközben szerdán Sargentini asszony vezényletével ismét a magyar jogállamiság helyzetén nyüglődik majd az Európai Parlament az AFP francia hírügynökség jelentése szerint Franciaországban elképesztő méreteket öltött a kormányellenes tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitás. Mi sem természetesebb annál, hogy az Európai Unió fittyet hány a francia rendőrök által okozott 77 súlyos fejsérülésre, a 15 szemkilövési esetre – írta Morvai Krisztina közleményében.

Hogyan is lenne idejük ilyen “apróságokkal ” foglalkozni, amikor Magyarországon olyan kirívó emberi jogi jogsértések vannak, mint a közigazgatási bíróság felállítása vagy a túlóratörvény elfogadása. “Pikáns”, hogy miközben Sargentiniék a magyarországi sajtószabadság hiányát ostorozzák Macronék az újságírókat sem kímélik a rendőri bántalmazásoktól, munkavégzésük ellehetetlenítésétől– tette hozzá.

Az EP-képviselő szerint világosan kell látni, hogy az Európai Unió a balliberális illetve a bevándorláspárti kormányok részéről mindent eltűr, de azt nem tűri el, hogy bárhol bevándorlás ellenes, “Európai Egyesült Államok”- ellenes, s az ötven különböző nemi identitással jellemezhető bizarr értékrendet visszautasító nemzeti, konzervatív kormány legyen. Úgy véli, ezért gyalázzák folyamatosan hazánkat, ezért akarják destabilizálni Magyarországot és nyilvánvalóan egy Macronhoz hasonló balliberális bábot, egy újabb szemkilövetőt kívánnak az ország élére ültetni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »