Macron spórolásra kéri a franciákat, miközben a Riviérán jet-skizik

Emmanuel Macron francia elnökre kritikák sora zúdult, amikor friss paparazzi fotók láttak róla napvilágot. Miután a francia állampolgárokat az energiafelhasználás csökkentésére szólította fel, ő maga nem követte saját tanácsát: egy jet-skivel száguldozott a Francia Riviérán – számolt be róla a breitbart.com.

Sokaknak Franciaország egyik leghíresebb királynéja és egy neki tulajdonított mondás juthat az eszébe az esetről.

 

Kép

Hírdetés

Lehet, hogy Marie Antoinette sosem mondott ilyet, az viszont tény, hogy Macron jet-skizése nagy felháborodást keltett honfitársaiban, hiszen országuk az elmúlt évtizedek legsúlyosabb energiaválságával néz szembe.

A francia államfő nemrég szenvedett megsemmisítő vereséget a nemzetgyűlési választásokon, elvesztette törvényhozó többségét, és reményeit, hogy Európa vitathatatlan első számú vezetője legyen.

Az elmúlt kudarcos időszakot most feleségével, Bridgette-tel a Fort de Brégançon-ban, a francia elnökök 1968 óta hivatalos nyári rezidenciáján pihente ki.

A jet-skis nyaralás a francia zöld politikusokból is nemtetszést váltott ki, Macron részéről azonban semmilyen hivatalos nyilatkozat nem született az ügyben.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »