Macron: Nem támogatjuk Ukrajnát Oroszország megtámadásában

Macron: Nem támogatjuk Ukrajnát Oroszország megtámadásában

Franciaország nem vem mérne válaszcsapoást nukleáris fegyverekkel, ha Oroszország taktikai atomfegyvert vetne be Ukrajna ellen – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök a France 2 közszolgálati tévéadónak adott interjúban.

“A doktrínánk a nemzet alapvető érdekein nyugszik. Ezeket az érdekeket a doktrína világosan megfogalmazza, és nem érintené őket közvetlenól, ha például ballisztikus atomtámadás történnte Ukrajnában”

fogalmazott a francia elnök. Hozzátette, hogy “nem jó erről sokat beszélni”. Ez az első alkalom, hogy Macron érintette a nukleáris doktrína kérdését Ukrajna kapcsán.

Később a francia elnök saját Twitter-oldalán több bejegyzést is megosztott, ahol kijelentette, hogy Franciaorszg továbbra is támogatja Ukrajnát, hogy

Hírdetés

“megvédje magát saját területén, de soha nem támogatná abban, hogy megtámadja Oroszországot. Ez fontos különbség.”

mondta.

Caesar howitzers to conduct the counter-offensive, radars, systems and missiles to protect from air attacks, armoured vehicles and training: we are going to continue to support the Ukrainian resistance and boost our military assistance. pic.twitter.com/VWwQ6iu5Jt — Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) October 13, 2022

Egy másik bejegyzésben pedig azt írta: “Nem akarunk világháborút”.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »