Macron kész kirúgni a budapesti francia nagykövetet, aki kiállt Orbán Viktor politikája mellett – ez az értékrendetek, kutyák?

Macron kész kirúgni a budapesti francia nagykövetet, aki kiállt Orbán Viktor politikája mellett – ez az értékrendetek, kutyák?

Nem tetszik Emmanuel Macronnak, hogy Franciaország budapesti nagykövete, Éric Fournier nemrég diplomáciai jegyzetben védte meg Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a populizmus vádjától – hívja fel a figyelmet a hvg.hu. Mediapart francia portál által megszerzett levélben Fournier az antiszemitizmus esetleges magyarországi térnyeréséről azt írja, hogy ezeket a „képzeletbeli félelemeket” azok gerjesztik, akik a muszlimok antiszemitizmusáról akarják elvonni a figyelmet.

Fournier a francia külügyminisztériumnak és az Élysée-palotának arról írt, hogy az Orbán-kormány túlkapásairól szóló hírek a „magyarofób” nyugati sajtó kitalációi, így Franciaországnak újra kellene gondolnia a viszonyát Magyarországgal, amire Macron az EU-csúcsot követő sajtótájékoztatóján úgy reagált, hogy nem osztja a nagykövet véleményét, és elutasítja az Orbán-féle politikai irányvonalat is. Ha Fournier a nyilvánosság előtt érvelt így, ő kész visszahívására is, de ha a budapesti nagykövet csak a magánvéleményének adott hangot,, akkor a szólásszabadság megnyilvánulásaként tekint a javaslataira.

Hírdetés

A Mediapart francia portál által megszerzett levélben Fournier az antiszemitizmus esetleges magyarországi térnyeréséről azt írja, hogy ezeket a „képzeletbeli félelemeket” azok gerjesztik, akik a muszlimok antiszemitizmusáról akarják elvonni a figyelmet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »