Macron inkább levette a luxusóráját az asztal alatt, miközben a minimálbérből élőkről beszélt

Macron inkább levette a luxusóráját az asztal alatt, miközben a minimálbérből élőkről beszélt

Mint ismert, Franciaország-szerte erőszakos tüntetések és sztrájkok robbantak ki, miután Emmanuel Macron parlamenti szavazás nélkül keresztülvitte a francia nyugdíjreformot.

Egy tévéinterjúban a francia államfő beszéd közben a kezét használta kifejezőeszközként, mielőtt mindkettőt az asztal alá rejtette. Amikor visszatette a kezét az asztalra, az óra már nem volt a kezén.

A francia vezető képviselői azt állították, hogy azért vette le az órát, mert az „csilingelt az asztalon”.

A francia ellenzéki politikusok azonnal támadásba lendültek, mindegyikük elítélte Macront azért, hogy a luxuskarórájával babrált, miközben a minimálbérből élő állampolgárokról beszélt.

Hírdetés

A közösségi médiában aktív kommentelők azt állították, hogy az óra akár 80 ezer eurót (70 500 font) is érhet, de az Elysée-palota közölte a francia médiával, hogy ez nem igaz. A palota szerint Macron egy Bell and Ross BR V1–92 típusú órát viselt.

Az egyik órát a Bell and Ross honlapján 2600 dollárért árulják. A Google szerint Magyarországon akár kétmillió forintot is elkérhetnek egy ilyen karóráért.

A palota közleményben tudatta, hogy Emmanuel Macron több mint másfél éve rendszeresen viseli a Bell and Ross BR V1–92-t, írja az Index.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »