Macron egy eszméletlenre vert idős nénin gúnyolódott

Macron egy eszméletlenre vert idős nénin gúnyolódott

Koponya- és bordatörést szenvedett egy 73 éves idős néni, aki egy, a sárgamellényesek által szervezett tüntetésen vett részt, miután rohamrendőrök ész nélkül megrohamozták a békés tömeget.

Szimbólummá vált Geneviéve Legay 73 éves idős aktivista, akit tragikus módon eszméletlenre vertek nemrég a rohamrendőrök egy sárgamellényesek által rendezett tüntetésen. A néninek öt bordáját törték el és a koponyáját is bezúzták a rendőrök, miután felszólítás nélkül megrohamozták az amúgy békés tömeget. Az esetről felvétel is készült.

Miután a 73 éves Legay kórházba került, az eset kapcsán megszólalt Emmanuel Macron francia elnök is. Ám ahelyett, hogy elnézést kért volna az általa utcára vezényelt erőszakos rendőrök vállalhatatlan túlkapása miatt, inkább gúnyolódni kezdett:

„Remélem hamar felépül, de kívánom, hogy legközelebb inkább gondolkodjon”

Hírdetés

jegyezte meg, majd cinikusan többek között hozzátette:

„egy ilyen törékeny nő, aki azt kockáztatja, hogy fellökik, ne hozza magát ilyen helyzetbe.”

Emlékezetes, tavaly decemberben olyannyira elszabadultak a rendőri túlkapások Franciaországban, hogy egy 80 éves nyugdíjas nénit a negyedik emeleti lakásának ablakán keresztül lőttek fejbe könnygázgránáttal. A nyugdíjas asszony a marseille-i lakásának redőnyeit, majd ablakait próbálta éppen becsukni, amikor az utcán könnygázgránátokkal kezdték el a hatóságok a Macron ellen tüntetőket oszlatni. Őt egy gellert kapott gránát találta fejbe.

Az idős asszony olyan súlyos arcsérüléseket szenvedett a gránát becsapódásakor, hogy a kórházba szállítását követően azonnal megoperálták, ám már ez sem bizonyult elegendőnek, hogy megmentsék az életét.

Érdekesség, hogy a városi államügyész – annak ellenére, hogy a hivatalos jegyzőkönyvek szerint az áldozat körül gránátrepeszek voltak szétszórva – azt nyilatkozta, „egyelőre nem állapítható meg ok-okozati összefüggés a halált illetően”.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »