Macron: A Francia Köztársaság feladta a harcot

A Ch­rono­post nevű fran­cia pos­ta­szol­gál­tató úgy dön­tött, hogy azon­nali ha­tállyal be­szün­teti a Pá­rizs mel­lett ta­lál­ható Seine-Saint-De­nis­ben a pos­tai kézbes­tést. Mint kö­zöl­ték, a fu­tár­jaik túl nagy ve­szély­ben van­nak a nö­vekvő mig­ránserő­szak miatt.

Seine-Saint-Denisben, Párizs egyik elővárosában a Chronopost mindeddig csak néhány olyan utcát tartott számon az említett környéken, amit el kellett kerülniük a postahivatal kézbesítőinek. Mostantól azonban egy egész kerületet no go-zónának nyilvánítottak, ami azt jelenti, hogy az ott élő embereknek maguknak kell elmenniük a postára felvenni a csomagjaikat, leveleiket.

Csak az idei évben 51 alkalmazottjuk lett a no-go-zónában csomagkiszállítások alkalmával migránsok által elkövetett erőszak áldozata. Fontosnak tartotta megjegyezni a cég, hogy nem csak Seine-Saint-Denis-ben, hanem egész Franciaországban megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma. Országosan az elmúlt két évben 60 százalékkal több erőszakos bűncselekményt regisztráltak a hatóságok.

Hírdetés

Az érintett régió kommunista párti polgármestere, Laurent Russie úgy fogalmazott: Abnormálisnak tartom, hogy a város egyes részeire nem hajlandó kézbesíteni a posta, annak ellenére sem, hogy ez közszolgáltatás. A közszolgáltatás megszűnése további bizonytalansághoz vezethet.

Mint arról több francia lap is beszámol, nem csak a postai alkalmazottak vannak a főként migránsok lakta környéken veszélyben. Ez év júliusában, a Donald Trump amerikai elnök látogatása ellen tüntető fiatalok felgyújtottak 900 autót és még a készenléti rendőrökre is rátámadtak. Seine-Saint-Denis egyébként is szorosan kötődik a szélsőséges iszlámhoz és az iszlamista terrorizmushoz. Még maga a francia elnök, Emmanuel Macron is elismerte, hogy sok párizsi előváros az iszlamisták menedékévé vált.

A Francia Köztársaság feladta a harcot – nyilatkozta Macron. Túl sok városunkban és kerületünkben vannak olyan vallási vezetők, akik tele vannak gyűlölettel, és egész egyszerűen nem hajlandóak elismerni a törvényeinket – tette hozzá.

ripost


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »