Macron a bezárt gyár munkásainak: Keressetek munkát, ahelyett, hogy ilyen kib…ott felfordulást csináltok

A francia elnök beszólása hatalmas felháborodást váltott ki. Leginkább azért, mert nem egy lakónegyednyi, lecsúszott csőcselékhez intézte szavait, hanem egy bezárt üzem csalódott munkásaihoz.

 

Emmanuel Macron a közép-franciaországi Egleton városát látogatta meg, ahol nemrég zártak be egy autóalkatrész-gyártó üzemet. A munkások tüntetéssel és tiltakozó transzparensekkel fogadták az elnököt, aki ezt láthatóan nem vette jónéven.

 

A tömeg az elnök fejére olvasta, hogy nem törődik kellőképpen érdekeikkel, mire Macron azt felelte, hogy egyeseknek talán „munkát kéne keresniük” ahelyett, hogy „csinálják itt a fesztivált”.

 

A The Telegraph angol fordítása szerint a következő hangzott el:

 

„Vannak itt olyanok, akik ahelyett, hogy kiba…ott felfordulást okoznának, talán inkább munkát kereshetnének, mert megvan hozzá a szakképesítésük”

Hírdetés

 

 

Emmanuel Macron has sparked a furore after telling protesting workers to stop “wreaking f—ing havoc” pic.twitter.com/4kKuGVqWHk

— The Telegraph (@Telegraph) 2017. október 5.

 

Nem csak a közvélemény háborodott fel az elnök szavain, hanem a politikusok is, szinte pártállástól függetlenül. Azzal vádolják, hogy „érzéketlen a munkanélküliek helyzetével szemben”.

 

Macron népszerűsége megválasztása óta zuhanórepülésben van,  elsősorban azért, mert bevezette azt a munkaügyi reformot, ami miatt tízezrek tüntettek országszerte, és amely a munkáltatók javára módosítja a szabályokat (az új törvénykönyv például megkönnyíti az alkalmazottak elbocsátást és emeli a munkaórák számát).

 

Telegraph.co.uk, Körkép.sk

Nyitókép: newsweek.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »