Ma sem lesz hideg, de az igazi forróság jövő héten jön

A többórás napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és délen helyenként, az ország északi felén délutántól elszórtan zápor, zivatar is várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Leginkább a Dunántúlon lehet záporokban bízni

Vasárnap egy-egy helyen a Dunántúl délkeleti részén, esetleg délen illetve a délutáni óráktól főként az ország északi felén elszórtan zivatarok alakulhatnak ki, amelyekhez erős vagy viharos szél, néhol intenzív csapadék, jégeső társulhat. A késő esti óráktól elszórtan továbbra is kialakulhatnak zivatarok intenzív csapadék kíséretében.

Hírdetés

Hőség miatt szinte az egész országban figyelmeztető jelzés van érvényben.

Jövő héten csak fokozódik a kánikula

Itthon is az idei nyár legkeményebb hőhulláma tombol, amelynek még koránt sincs vége. Jövő héten még melegebb lesz az időjárás, pedig sokan már most is nehezen viselik a forróságot.

Az orvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy ilyenkor 3-4 liter vizet is meg kell inni egy nap. Azoknak pedig, akik ilyenkor odakint, vagy nem légkondicionált helyen dolgoznak, ennek a dupláját.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »