Ma összecsap a Jó és a Rossz, s a fordulat sem marad el

Ma összecsap a Jó és a Rossz, s a fordulat sem marad el

Igen, kedves olvasó, nem kell várni április 8-áig. Már ma este kiderül, hogyan végződik a Jó és a Rossz gigantikus harca. Méghozzá este, Veszprémben, az arénában. De most nem Soros és Orbán lesz a főszereplő, ahogy egy rendes, migráncsokkal riogató fideszes kampányfilmben lenne, és még csak nem is egy Vona-Orbán csatán izgulhatnak a nézők.

 

Michael Flatley, az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész Dangerous Games (Veszélyes játékok) című produkcióját láthatja a nagyérdemű, immár utoljára Magyarországon. Kedden ugyanis a fővárosban, szerdán – az 1300 milliárdos botrány kirobbanása után a sajtó elől bujkáló – Kósa Lajos szűkebb pátriájában, Debrecenben, ma pedig Veszprémben vívja meg a harcot a Lord of the Dance híres táncos csapata. 

Vérre menő harc nem várható, de érdemes lesz odakapcsolni ma este 11 órakor az RTL Klub Magyarul Balóval című műsora különkiadására. Az LMP, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjei, azaz Szél Bernadett, Vona Gábor és Karácsony Gergely vitatják meg egymással a közélet dolgait, ütköztetik programpontjaikat. Nem csoda, hogy Orbán Viktort hiába hívták, a Fidesznek már a második ciklus óta annyi a mondanivalója: folytatjuk. De egyre több jel utal arra, hogy a példátlan mértéket öltő korrupció folytatását – ami mint megtudhattuk, kormányzati politikájuk lényege – egyre kevesebben szeretnék. 

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Azt nem merem megígérni, hogy a saját maguk által is bohózatnak minősített baloldali összefogás csiki-csukijában, a visszalépek-mégsem lépek vissza játékban sokkal tisztábban látunk a vita után, de hátha annak mozgatórugóiról többet megtudunk.

http://mno.hu/

Azt viszont megígérhetem, hogy a hihetetlen mértéket öltő kormányzati avatódömpingből kiválasztjuk majd az érdekes, fontos, informatív, (ön)leleplező történéseket, s a nap folyamán a Magyar Nemzet online oldalán erről is olvashatnak. Ízelítőül annyit: már nemcsak hidat, utat, óvodát avatnak, egy időseknek szánt segélyhívó karperec is elég, hogy odavonzza a hihetetlenül leleményes kormánypárti politikusokat.

De természetesen követjük azt is, napközben hol és hogyan kampányolnak a finisben az ellenzéki politikusok. Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje például Budapesten tart tájékoztatót, Az áprilisi akcióterv első intézkedései címmel. „A Fidesszel azonnal elszalad a ló, ha közpénzt szimatolnak” – e témáról pedig a szintén jobbikos Szilágyi György országgyűlési képviselő és Bozsik József országgyűlési képviselőjelölt tart tájékoztatót.

Az Együtt Németh Szilárd rezsibiztos és fideszes pártököl felségterületére, Csepelre merészkedik, méghozzá kampányzáró rendezvényt tartani. Késő délutáni kezdéssel várhatóan beszédet mond Juhász Péter, az Együtt elnöke, miniszterelnök-jelöltjük Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra alelnök és Szabó Szabolcs, az Együtt csepel-soroksári országgyűlési képviselője. 

Hírdetés

http://mno.hu/

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje és a párt női jelöltjei pedig „Több nőt a politikába!” címmel utcai akcióval egybekötött sajtótájékoztatót tartanak a fővárosban, a Móricz Zsigmond körtéren. Gyurcsány Ferenc a DK terézvárosi központi irodájában, a Szolidaritás szövetség képviselőjének kíséretében álmodozik majd arról: Hogyan kormányozzunk a győzelem után?  

Határainkon túl érdekesnek ígérkezik az a tájékoztató, amelyet a brit fővárosban Oroszország londoni nagykövete tart a Szkripal-üggyel kapcsolatban.

http://mno.hu/

Franciaországban folytatódik a közlekedési káosz – tömött peronokkal és veszteglő TGV-kel, és nem kis költségvetési veszteséggel. Macron azonban egyelőre hajthatatlan, de úgy tűnik, a szakszervezetek is.

Milos Zeman cseh államfő ma kezd kétnapos látogatást Szlovákiában. A Csorba-tónál fogadja őt szlovák kollégája, Andrej Kiska. Nyelvi akadályok biztos nem lesznek, viszont Kiska egyvalamiről biztos nem fog beszámolni vendégének: pont csütörtökön kellene megjelennie a bíróság előtt egy zűrös tátrai ingatlanügyében.

És aki a hazai – netán a nemzetközi – permanens közéleti harctól már úgy megcsömörlött, hogy hallani sem akar semmiféle küzdelemről, az nyugodtan menjen el borozni a Várkert bazárba. Igaz, a ma kezdődő és 7-én záruló fővárosi mustra sem teljesen mentes a politikától. Hivatalosan a V4-ek országai mutatják be itt boraikat a „Visegrádi Csoport 2017–2018. évi magyar elnöksége alkalmából”. De ezzel nem is kell foglalkozni, csak élvezni a százhatvan magyar és külföldi pincészet nedűit.

Az év egyik legkiemelkedőbb, nemzetközi hírű boreseményét VinCE Budapest 2018 Wine Show-ként hirdetik, utalva valószínűleg a Vincékre is, akik ma ünneplik névnapjukat. Mi is köszöntjük őket!

A focicsemegére vágyóknak – a soros Bajnokok Ligája meccsek után – magyar női futballt ajánlanék. Ma ugyanis idei első tétmérkőzését játssza Szombathelyen a magyar válogatott a vb-selejtező csoportjában, az ellenfél a világ egyik legjobb csapata, Svédország lesz. A svédek elleni találkozó után a csapat Horvátországba utazik, mert hétfőn Zadarban a házigazdák ellen lép pályára. 

Ha már foci, a második számú európai kupasorozatban, az Európa-ligában a negyeddöntőknél járunk, Szoboszlai Dominik kenyéradója, a Salzburg Rómában mérkőzik a Lazio vendégeként, a Red Bull-os nagy testvér, Gulácsi Péter Lipcséje pedig a szebb napokat látott francia Olympique Marseille-t fogadja.

Jóval kisebb tétért, a felkészülés jegyében este 6-kor Bécsben vendégeskedik Ausztria ellenfeleként a magyar jégkorong-válogatott. Férfivízilabda-válogatottunk pedig Görögországgal csap össze az újonnan életre hívott, Európa Kupa nevű küzdelemsorozatban.

És itt az ígért fordulat: sajnos az ország jó részén ma elbúcsúzhatunk a napsütéstől, miután hidegfront éri el térségünket. Emiatt sokfelé lesz eső, a Dél-Dunántúlon és az Alföldön zivatar is kialakulhat, és mérséklődik a felmelegedés. A Dunántúlon többfelé erős lesz az északnyugati szél. 

De kitartás, vasárnapra szépen kiderül.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »