Ma kiderül, hogy Orbán a Fidesz elnöke maradhat-e

Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről – közölte Hollik István, a párt kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A kongresszuson – amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak – több mint kétezer résztvevővel számolnak: 1472 küldött érkezik több mint 800 településről az ország minden pontjáról – mondta el Hollik István. Hozzátette: rajtuk kívül még mintegy hatszáz meghívott vendéget várnak, diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat.

Hollik István hangsúlyozta: a kongresszuson minden járványügyi szabályt betartanak, a résztevők közül mindenki be van oltva.

Közölte: a délelőtt 10 órakor kezdődő esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

Hírdetés

A tisztújító kongresszuson a küldöttek szavaznak a pártelnökről. Erre a posztra az egyedüli jelölt Orbán Viktor miniszterelnök, akit legutóbb két éve választották elnöknek a küldöttek. (Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta a Fidesz elnöke.)

A párt alelnökei közül vasárnap újraválaszthatják Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, ugyanakkor a családügyi tárca nélküli miniszteri posztot betöltő Novák Katalin helyére új alelnököt választanak. Erre a posztra sajtóértesülések szerint Gál Kinga európai parlamenti képviselő a legesélyesebb jelölt.

Hollik István elmondta: a kongresszuson beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar falu program kormánybiztosa is.

Beszédet tart még Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője és Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető is. Végül fél három körül a megválasztott pártelnök mondja el elnöki beszédét.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »