Ma is lelőttek egy négert a rendőrök Amerikában – a barátnője élőben közvetítette

Ma is lelőttek egy négert a rendőrök Amerikában – a barátnője élőben közvetítette

Újabb rendőri lövöldözés színhelye volt az Egyesült Államok. A keddi Baton Rouge-i eset után szerda éjjel Falcon Heights-ban lőttek le a tisztek egy néger férfit, aki élettársával és kislányával utazott autójában. A lövések után a nő elkezdte Facebook Live-on sugározni az esetet bizonyíték gyanánt, de arra ő sem számított, hogy ez lesz az utolsó felvétel, amit párjáról készít.

A hatóságok szerint a rendőrök egy lámpánál állították meg az illetőt, legalább egy lövés eldördült, majd az illető meghalt. A kocsiban egy felnőtt nő és egy kislány ült. Senki más nem sérült meg a rendőri akció alatt, de arra nem számítottak, hogy a Facebook Live miatt egy olyan felvétel készül az esetről, amely automatikusan felkerült az internetre, és nem lehet leállítani.

Az incidens Minneapolis környékén történt, az áldozat neve Philando Castile – tudta meg a CNN később a férfi anyjától.

A részben itt megtekinthető videó első percében a lelőtt néger látható, majd az ablak felé fordul a kamerázó nő. Itt egy pisztolyát szorongató tiszt áll, fegyverét szorosan a meglőtt férfira szegezi.

A nő szorgosan magyarázza a lövöldözés körülményeit. Elmondja, hogy Castile-nak van fegyverviselési engedélye, és a lövések előtt a személyi kártyáját próbálta előhúzni a zsebéből.

“Nem hiszem el, hogy ezt tette! Ne mondja, hogy már nem él!” – a nő kiabálni kezdett, majd kiszáll a kocsiból, a rendőrök pedig megbilincselték. Magánál tartja a mobilt, de az hamarosan a földre pottyan. Az ég felé tekint, de tisztán hallható a háttérből a nő jajveszékelése és a tisztek káromkodása.

A nő visszaül a kislányával ül a hátsó ülésre, majd arra kéri a facebookos nézőket, hogy valaki jöjjön a kislányért. Elkezd ordítani, de a kislány megnyugtatja.

A rendőrségi akciót vezető tisztnek legalább 5 év tapasztalata van – mondta a Saint Anthony rendőrség ideiglenes vezetője, Jon Mangseth őrmester. A lövöldözésnél jelen levő két rendőr közül az egyiket már fizetés nélküli szabadságra küldték, és elindult a belső nyomozás.

A felvételt még éjjel, a lövöldözés után indította el Castile élettársa, a 10 perces videót több mint 1 millióan nézték meg, de időközben letörölték “kéretlen tartalom” miatt. Később azonban újra feltöltötték, figyelmeztetésekkel ellátva.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »