Ma este összeül az SaS országos tanácsa, terítékre kerülhet a koalíció elhagyása is

Ma este összeül az SaS országos tanácsa, terítékre kerülhet a koalíció elhagyása is

Az SaS országos tanácsa rendkívüli értekezletet tart kedd este arról, hogy a kormányon belül ki miért vonható felelősségre. Sulík azt sem zárta ki, hogy a kisebbik kormánypárt kiléphet a koalícióból – írja a TASR a Markíza TV-re hivatkozva. 

Arról fogunk beszélni, hogy ki miért felelős, ez milyen következményekkel jár, és hogyan valósítjuk meg a felelősségre vonást – mondta Sulík. Világossá tette, hogy meg akarja hallgatni párttársai véleményét, nyílt vitát szeretne kezdeményezni velük a kérdésben. Szerinte gyakorlatilag mindennek terítékre kell kerülnie. Arra a kérdésre, hogy ebbe beletartozik-e a párt kilépése a koalícióból, Sulík úgy válaszolt: „ha minden, akkor minden”.

Hírdetés

Sulík egyébként Igor Matovič miniszterelnököt és Marek Krajčí egészségügyi minisztert tartja a legfőbb felelősöknek a jelenlegi helyzetért. Megjegyezte, hogy az egészségügyi miniszter felelőssége lett volna a Szputnyik minél előbbi jóváhagyatása Szlovákiában. „De ez egy olyan miniszter sokadik kudarca, akinek már rég nem kellene a helyén lennie” – mondta.

(LB/Felvidék.ma/TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »