Ma este megtelik a magyar katlan

Ma este megtelik a magyar katlan

Ma este 18 órától kezdődik a DAC-Slovan rangadó a dunaszerdahelyi Mol Arénában. A találkozót már most a hónap mérkőzésének kiáltotta ki a Fortuna Liga, és ezt csak tetézi, hogy most kerül átadásra a stadion A-lelátója is.

 

A Mol Aréna így közel tízezer férőhelyesre bővül, és mivel a Slovan-drukkereket eltiltották a mérkőzésen való részvételtől, kizárólag DAC-szurkolókkal telik meg a magyar katlan.

 

Azzal, hogy teltházas lesz a mérkőzés, egy új hazai nézőcsúcs is születik.

 

„Jobb lenne a hangulat, ha győztünk volna ott, de nem használtuk ki a lehetőségeinket. Az edzőkkel kielemeztük a mérkőzést, de már a Slovanra összpontosítunk. Csak a rangadó jár a fejünkben,” jelentette ki Erik Pačinda, a csapat házi gólkirálya. „Kiélezett hangulatú találkozóra számítunk, és tisztában vagyunk azzal is, hogy az emberek már nagyon várják a pénteket. Kár, hogy nem jönnek vendégszurkolók, hiszen akkor egy kicsit talán érdekesebb lenne a dolog, de így is meggyőződésem, hogy fantasztikus hangulat lesz a stadionban.”

 

DAC-Slovan 1:0. Teltház előtt áldotta meg Isten a magyarokat (Képek, videók.)

 

Érdekesség, hogy a Slovannál a napokban történt edzőváltás, Vukomanović-ot Martin Ševela váltotta a kispadon.

 

„Nem tudom, hogy az új edző csodát tesz-e velük két-három nap alatt, de biztosan lesznek változások a kezdőcsapatukban. Majd a pályán minden kiderül,”

 

nyilatkozta Pačinda.

 

Az égszínkékek jól kezdték az idényt, 9 forduló után 21 ponttal álltak a tabella élén, viszont az ezt követő 5 fordulóban csak egyszer sikerült győzniük két döntetlen és két vereség mellett.

 

Amikor 7100 magyar torok felkiált! Így ünnepelt a DAC-tábor a győztes gól után – Videó

 

9 évvel a magyar szurkolóverés után

Hírdetés

 

A napokban egy szívfájdító eseményre emlékeztünk. 2008. november 1-jén történt ugyanis szintén egy DAC-Slovan rangadón az azóta csak „magyarverés”-ként elhíresült szurkolóverés. A rendfenntartók máig nem bizonyított okokra hivatkozva letámadták az egyik hazai szektor szurkolóit a mérkőzés 17. percében, aminek a végén az egyik szurkolót, Lengyel Krisztiánt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

 

Kilenc éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók)

 

A Fortuna Liga 15. fordulójának műsora:

Péntek, 2017. november 3., 17:00 ó: Prešov-Michalovce, Podbrezová-Trenčín, 18:00 ó: DAC-Slovan Vasárnap, 2017. november 5., 17:00 ó: Zlaté Moravce-Nitra, Senica-Žilina, Trnava-Ružomberok

 

Különleges programok a szurkolóknak

 

A holnapi, Slovan elleni rangadó alkalmával néhány kísérőakcióval készülünk, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A B tribün mögött 12.30 órától nyitjuk meg az első Szurkolói zónát, mely sok attrakcióval, érdekes beszélgetésekkel és értékes díjakért folyó versenyekkel várja az érdeklődőket. A fődíj két szezonbérlet a csapat hazai mérkőzéseire, illetve egy utazás a német Bundesliga Bayern München – Borussia Dortmund slágermeccsére! – olvasható a klub honlapján.

 

A félidei szünetet a Fortuna Liga 20 ezres lövése nevű, közkedvelt játék tölti ki, amelyben öt kisorsolt szerencsés néző küzdhet meg a szép nyereményből való részesedésért.

 

Szurkolói tudnivalók

 

A klub felhívja a szurkolók figyelmét a stadion körüli, 16.30 órakor életbe lépő közlekedési korlátozásokra. A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, illetve a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál. A városi önkormányzat az autóbuszok számára megnyitja a Kisudvarnoki úton található gokartpályát.

 

forrás: fcdac.sk

 

Ugyanakkor fontos tudnivaló, hogy a fokozott biztonsági ellenőrzések miatt a stadion kapui a megszokottól eltérően 2 órával a mérkőzés kezdete előtt nyílnak (16:00-kor).

 

Világi Oszkár: A kisebbségi lét segített elérni azt, amit elértem

 

A találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a szlovák közszolgálati adó. A mérkőzést a Körkép.sk is a helyszínről követi, ahonnan élő videókkal, fotókkal és érdekességekkel jelentkezünk.

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

The post Ma este megtelik a magyar katlan appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »