Ma este elszabadul az autóspokol a Népligetnél

Ma este elszabadul az autóspokol a Népligetnél

Pénteken 20 órától szombat hajnalig az Üllői úton a népligeti felüljárón mindkét irányban egy sáv járható a híd állapotának felmérése miatt. Szombattól befelé egy, kifelé két sáv járható.

Március 3-án estétől lép életbe a népligeti felüljárón a korlátozás. A korábbi kettő-kettő helyett befelé csak egy, kifelé két sávon haladhatnak majd az autósok. A korlátozás, a Magyar Közút honlapja szerint december 29-ig tart.

A népligeti felüljáró, illetve az alatta lévő kereszteződés Budapest egyik legforgalmasabb útszakasza, a változások tömegeket érintenek – írtuk korábban az Infostarton.

A Budapest Közút adatai szerint a felüljáró napi forgalma 15 ezer jármű irányonként. Valószínűsíthető, hogy az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját. Az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására.

Hírdetés

A népligeti felüljáró állapotának részletes felméréséhez szükséges munkálatok szerződéses értéke nettó 185 millió forint.

A lezárásra azért van szükség, mert megkezdődött az 1978-ban átadott műtárgy állapotának részletes vizsgálata. A vg.hu szerint a vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a Népligeti felüljárót.

Az már csak a hab a tortán, hogy a Budai alsó rakparton március 2-a és május 25-e között
a Lánchídnál mindkét irányban útszűkületre és sávelhúzásra számítsanak a híd felújításához kapcsolódó munka miatt – közölte a BKK.

Nyitókép: BKK

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »