Ma egészen szokatlan lesz Magyarország időjárása – beköszönt az ősz

A következő időszakban sekély ciklonális mező alakítja időjárásunkat, emiatt csapadékos időjárásra kell számítani a következő napokban. Az április vége óta tartó nyári idő most beköszönt az ősz.

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég és összességében több alkalommal, a nap második felében inkább csak délen és keleten valószínű eső, zápor, emellett elszórtan – főként keleten – zivatarok alakulhatnak ki. A hajnali óráktól a szél egyre nagyobb területen északiasra fordul és az Alföld délkeleti részeit leszámítva megerősödik, sőt a Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 18 és 26 fok körül alakul. Késő estére 16 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

A csütörtökre érvényes figyelmeztető előrejelzés:

Hírdetés

Napközben egyre inkább az ország keleti felén/harmadán várhatóak helyenként zivatarok, amelyeket a felhőszakadás (>25-30 mm, néhol >50 mm) mellett néhol jégeső (többnyire 65 km/h) kĂ­sĂŠrhet.

A DunĂĄntĂşlon ĂŠs ĂŠszakkeleten (zivatartĂłl fĂźggetlenĂźl) viharos szĂŠllĂśkĂŠsek (~60-70 km/h) kĂ­sĂŠrhetik az ĂŠszaki szelet.

(met.hu)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »