M3-as metró rekonstrukció: hétfőtől kemény időszak vár az autósokra

M3-as metró rekonstrukció: hétfőtől kemény időszak vár az autósokra

Hamarosan kezdődik az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciója. Hétfőn, azaz március 11-én megkezdődnek a metrópótláshoz szükséges út- és forgalomtechnikai kialakítások. A munkálatok várhatóan négy hétig tartanak.

A BKV tájékoztatása szerint az Üllői úton, a Nagyvárad tér és a Határ út között buszsávokat jelölnek ki, és elhelyezik az új forgalmi rendet jelző táblákat. A déli vonalszakaszt érintő metrópótlás megkezdéséig az Üllői úton a jelenlegi forgalmi rend lesz érvényben, tehát minden forgalmi sáv használható, de esetenként a munkavégzés miatt lassulhat a forgalom. A buszsávok tényleges érvénybe lépéséről később külön tájékoztatják a közlekedőket.

Az Üllői úton végzett munkálatokkal egy időben a Nagyvárad téren, valamint a XIII. kerület Váci út – Lőportár utca kereszteződésében

Hírdetés

a pótlóbuszok visszafordulását elősegítő jelzőlámpás csomópontok átépítése is megkezdődik.

Mint arról az Infostart beszámolt, az M3 metróvonal északi szakaszának felújítása végéhez közeledik, a szakemberek megkezdték a felújított szakasz tesztelését. Ha minden a tervek szerint alakul, sikeres tesztek esetén március végén vagy április elején elindulhat az utasforgalom a Dózsa György út és Újpest-Központ között.

Tarlós István főpolgármester február 21-én, az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy nincs olyan információja sem a kivitelezőktől, sem a projektigazgatóságtól, amely alapján arra lehetne számítani, hogy nem indul meg az utasforgalom március végén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »