M. Richárd étterme nyugodtan oszthatott ételt

M. Richárd étterme nyugodtan oszthatott ételt

Nem okozott gondot M. Richárd pizzériájának, hogy ételt osszon az V. kerületben – derült ki a 444 cikkéből. Ugyan számos ételosztással foglalkozó civil szervezet egy ideje panaszkodik, hogy pénzért sem kap területfoglalási engedélyt, úgy tűnik, akad, akinek nem kell emiatt aggódnia.

Hírdetés

Amint azt Berki Krisztián csütörtökön közölte az Instagram-oldalán: „Az étterem tulajdonosainak és kollégáinak köszönhetően ma egytálételt oszthattunk az étterem előtt. Köszönjük, hogy az V. kerület polgármesteri hivatala is hozzájárult a köztéren történő ételosztáshoz, ezzel is támogatva kezdeményezésünket.”

A 444 közlése szerint a Nyugati téri éttermet korábban a DJ Karmatronicként ismert Achilles Filippo Sparta üzemeltette, tavaly április óta pedig M. Richárd a működtető cég ügyvezetője. Ő volt az, aki fehér sportautójában idén májusban két halálos áldozatot követelő balesetet okozott a Dózsa György úton. M.Richárdnak ráadásul ekkor már jogosítványa sem volt. A férfi nyár végén került házi őrizetbe. Megírtuk korábban, hogy M. 2006-ban kapott már nyolc év fegyházat, előzőleg a maffia fegyverbeszerzőjeként tevékenykedett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban egyébként tagadta, hogy rendelettel kívánná korlátozni az ételosztást. Kijelentették, a rászorulók támogatására még tízmilliárdokkal többet is szánnak, mint korábban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »