M. Lőrincnek ne keressen az utolsó pillanatban karácsonyi ajándékot: 63 milliárd forintunkból már megvették neki

M. Lőrincnek ne keressen az utolsó pillanatban karácsonyi ajándékot: 63 milliárd forintunkból már megvették neki

Karácsonykor a kormányközeli vállalkozók sem maradhatnak ajándék nélkül, a Mészáros Lőrinc-féle érdekkörből két cég is ragyogóan szerepelt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pályázatain.

A K-Monitor írta meg az unió közbeszerzési lapjára hivatkozva, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. építheti az M8-as autóút Körmend–Rábafüzes országhatár közötti, kétszer egy sávos szakaszát.

Mészáros Lőrinc cége kicsivel több mint 63 milliárd forintos ajánlattal futott be a tenderen, az sem jelentett problémát, hogy a két részből álló szerződés időközben 5 milliárddal drágább lett a tervezettnél.

Mivel ez egy 29 kilométeres etap, a vállalat több mint 2,1 milliárd forintért építheti majd meg egy kilométerét.

Hírdetés

A zalaegerszegi tesztpálya egy részét építheti Szíjj László érdekeltsége, a Duna Aszfalt.

A K-Monitor által feltárt csomagban szerepel a Swietelsky Vasúttechnika Kft. (korábban a középső Mészáros-lány férje volt az ügyvezető, a felcsúti kisvasút tenderét is ez a cég nyerte – a szerk.), a 65 milliárd forint értékű tendere is, ekkora összegért dolgoznak majd a Hatvan–Gödöllő vasútvonalon.

A Penta Industry a fentiekhez képest jóval szerényebb, 305 milliós közbeszerzéssel zárhatja az évet: Belváros-Lipótváros felújításának 3. szakaszában vehet részt, és a legkedvezőbb összegű ajánlattal nyert.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »