"Lusta dögök ezek a szomáliai néger betolakodók” – bíróság elé rángatták a svéd férfit

Egy szélsőbalos csoport a baloldal legszebb hagyományait ápolva jelentget fel bárkit a svéd hatóságoknál, aki szerintük “gyűlöletbűncselekményt” követ el. Egy svéd férfi arról írt a Facebook-oldalán, hogy a szomáliai migránsok “lusták”. Véleményéért bíróság előtt kellett felelnie.

A 70-es éveit taposó svéd férfi Uddevalla település városi bírósága elé lett idézve egy Facebook-komment miatt, amelyben a szomáliai migránsokat “lustának” nevezte.

A férfi azután került a hatóságok látokörébe, hogy egy balos csoport, az úgynevezett Näthatsgranskaren (magyarul: hálózatfigyelők) feljelentette őt – írja a Nyheter Idag svéd lap.

A férfi a svéd SVT közszolgálati média Facebook-oldalán kommentelt egy cikk alá, amely azt taglalta, hogy a svédországi szomáliaiak mintegy 20 százaléka nem dolgozik. A férfi véleménye szerint ez hazugság, ugyanis szerinte egyetlen szomáliai sem dolgozik, mivel lusták.

Hírdetés

A férfi még tavaly helyezte el a kommentet, ám a rendőrség csak most értesült róla, “hála” a feljelentő-hálózatnak. A csoport eddig több száz embert jelentett fel és küldött bíróság elé.

A bíró kérdésére a vádlott nem tudta felidézni, hogy pontosan mit írt és, hogy mi volt az alaphír, ám azt elmondta, hogy azon sem lepődött volna meg, ha ennél keményebb hangnemet használt volna a kommentben.

A vádlott elmondta, hogy többször is írt a muszlimokról kommenteket, ám a családja egyik fele muszlim, és ők is mondogatják néha, hogy ez így nem mehet tovább.

A férfi valószínűleg pénzbüntetésre számíthat, amelynek mértéke olyan 300-400 ezer forintnak megfelelő svéd korona.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »